Після дегустації свіжого домашнього хліба з неймовірним ароматом вам більше не захочеться купувати цю випічку в магазині. Ми пропонуємо оригінальний рецепт хліба зі шпинатом. Ця вітамінна зелень зараз активно продається на базарах міста, адже осінь – її другий сезон. Таким кольоровим хлібом можна побалувати себе без приводу або здивувати гостей на святковому столі.
Інгредієнти:
- Шпинат (свіжий або заморожений) – 300 г.
- Борошно – 500 г.
- Сухі дріжджі – 12 г.
- Вершкове масло – 75 г.
- Вода – 130 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Вершки жирні – 2 ст.л. (можна замінити сметаною).
- Вершкове масло і панірувальні сухарі для змазування форми.
Приготування:
1. Шпинат подрібнити в блендері або в м’ясорубці, після чого віджати воду руками.
2. З’єднати дріжджі і борошно. Подрібнений шпинат змішати з яйцем, розтопленим вершковим маслом і вершками. Потім з’єднати борошно з дріжджами і шпинатною сумішшю, влити воду, злегка перемішати. Залишити на 10 хвилин.
3. Вимішувати тісто близько 5 хвилин, потім додати сіль і цукор. Вимісити ще пару хвилин, поки тісто не стане м’яким, пружним і однорідного зеленого кольору.
4. Накрити тісто плівкою і рушником, залишити на 15 хвилин. Потім ще раз обімнути тісто і викласти в змащену маслом і сухарями форму. Залишити ще на 30 хвилин.
5. Випікати при 180° 35 хвилин.