Правильний кляр для курячих відбивних зробить м’ясо соковитим і м’яким, зберігаючи ніжність курки. Страва набуває апетитної золотистої скоринки та пікантного смаку. Ми пропонуємо найсмачніший і оригінальний рецепт кляру, з яким курка вийде незрівнянною.
Інгредієнти:
- куряче філе – 700 г;
- цибуля – 2 шт.;
- часник – 1 зубч;
- яйця – 2 шт.;
- борошно – 5 стол. л.;
- сметана – 5 стол. л.;
- олія для смаження – 4 стол. л.;
- сіль, перець за смаком;
- паприка, мускатний горіх за смаком.
Приготування:
1. Куряче м’ясо наріжте дрібними пластинками та відбийте з двох боків. Зручно робити це через плівку, щоб молоток не бруднився. Посипте м’ясо сіллю, перцем та улюбленими спеціями.
2. Цибулю крупно наріжте та викладіть у чашу блендера. Додайте часник, сметану й улюблені спеції, подрібніть до однорідності. Потім у цю масу вбийте яйця та вмішайте борошно. Збийте все вінчиком.
3. Відбивні викладіть у кляр і залиште маринуватися на 30 хвилин. Якщо немає часу, то просто занурте шматочки в хрусткий кляр для відбивних і викладіть на сковорідку з розігрітою олією.
4. Смажте відбивні приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.