Рецепт дня: Шоколадний брауні без борошна

Шоколадна випічка дуже популярна завдяки своєму насиченому смаку та багатому аромату. 

Крістіна Марсільєзе, шеф-кухар і засновник Scientifically Sweet, поділилась рецептом свого шоколадного торта, який “декадентський, смачний і дуже простий у приготуванні”.

“Це рецепт, на який ви покладаєтеся для особливих випадків, званих вечерь або навіть коли у вас в останню хвилину гості в будній вечір. Він має найрозкішнішу текстуру, яка є такою м’якою та повітряною, але водночас приємною на смак і супершоколадною”, – ділиться шеф-кухар.

За її словами, пиріг не потребує борошна, оскільки яйця та шоколад збалансують текстуру.

Інгредієнти:

  • чорний шоколад 60-70% – 227 г;
  • солоне масло – 113 г;
  • яйця – 5 яйця;
  • цукор – 145 г;
  • какао – 3 ст.л.

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть маслом округлу роз’ємну форму та застеліть пергамент.

2. Шоколад та вершкове масло помістіть у сотейник та на слабкому вогні прогрівайте, поки не отримаєте шоколадний соус. Залиште його охолоджуватись.

3. Збийте міксером яйця до пишної суміші. Додайте цукор і продовжуйте збивати протягом 6 хвилин. Потроху вливайте розтоплений шоколад і обережно вмішуйте лопаткою. Робіть це повільно, щоб не осіло тісто.

4. Вилийте суміш в підготовлену форму і випікайте приблизно 30 хвилин, поки пиріг не підніметься і злегка потріскається на поверхні.

“Текстура цього торта настільки неймовірна, що це майже важко пояснити. Він щільний і насичений, але легкий і м’який. Такий десерт буквально тане в роті, а зверху з’являється злегка хрустка скоринка для додаткової текстури”, – пояснює  шеф-кухар.

Повністю охолодіть десерт у формі. Потім проведіть ножем по краях і обережно дістаньте. Зверху прикрасьте какао-порошком і, за бажанням, збитими вершками.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *