Опалювальний сезон, будівництво укриттів та безбар’єрність: важливі питання ЖКГ Кам’янського

Нещодавно у Кам’янському завершили ремонтні роботи на об’єктах теплопостачання. Завдяки резервним джерелам живлення більшість освітніх закладів міста працюватимуть в очному форматі. Також триває будівництво й модернізація укриттів і приділяється увага питанням безбар’єрності. Про приготування до опалювального сезону та поточні ремонти газеті «Любиме місто ДЗ» розповіли в департаменті житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради.

Так, міська влада розпочала підготовку до опалювального сезону ще навесні. Працівники Дніпровської ТЕЦ провели теплоізоляцію майже 3 км труб – насамперед магістральних трубопроводів поверхневого розташування. Інвентаризовано усі теплопункти, котельні, елеваторні вузли, відремонтовано внутрішньобудинкові мережі теплопостачання.

 

У квітні ДТЕЦ провела гідравлічні випробування, за результатами яких виявлено та усунуто 47 поривів на теплових мережах. Також замінено більше 2 км труб різного діаметру, виконано ремонти запірної арматури. До роботи в опалювальний період готові міські котельні – там виконано усі необхідні регламентні роботи. Проте, у нашому місті є два райони, де будинки переведені на електричне опалення. Задля забезпечення безперебійної подачі електроенергії містом ведуться перемовини на різних рівнях: міська влада звернулася до Міністерства енергетики України, «ДТЕК» та Прем’єр-міністра із проханням не вимикати ці райони  на тривалий період.

Кам’янське – одне з небагатьох міст регіону, де переважна більшість освітніх закладів навчається в очному форматі. Усі 94 заклади освіти мають резервні джерела живлення: це зарядні станції на 1 кВт та генератори різної потужності.

Окрім того, зараз тривають роботи з будівництва та облаштування укриттів у 2х закладах освіти, які не мали відповідних будівель для безпеки – це гімназія №6 та ліцей №26. У ліцеї вже тривають будівельні роботи, до кінця року заклад отримає нове сучасне укриття, яке дозволить безпечно розмістити учнів та персонал у повному обсязі. Ще  ведеться будівництво 3 укриттів в інших освітніх закладах як додаткових.

На третьому році війни все більш актуальним для Кам’янського стає питання безбар’єрності. Для ефективної роботи у цьому напрямку створено консультативно-дорадчий орган – до його складу, окрім посадових осіб міської ради, входять представники громадських організацій, які належать до маломобільних груп населення або опікуються ними. Основна проблема щодо безбар’єрності – це обладнання будівель, які були зведені ще за радянських часів без урахування базових потреб людей з інвалідністю. Робота над цим питанням триває. При реконструкції будівель та виконанні капітальних ремонтів передбачено обов’язкове облаштування пандусами або підйомними механізмами. У двох закладах освіти вже встановлено спеціально обладнані ліфти, ще 13 мають окремі туалетні кімнати для маломобільних дітей. 50% автобусного парку міста обладнано пристроями для перевезення осіб з інвалідністю, триває робота щодо закупівлі трамваїв з аналогічними пристроями.

Нещодавно міський голова Андрій Білоусов провів чергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного було включено 87 питань. Одним із найголовніших питань стала інформаційна доповідь директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва міської ради про стан підготовки житлово-комунального господарства міста до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років. Підключення житлових будинків, навчальних закладів та інших об’єктів соціальної сфери до теплопостачання попередньо планується розпочати з 1 листопада.

Виконавчий комітет встановив для КП КМР «Кам’янська теплопостачальна компанія» та АТ «Дніпровська ТЕЦ» тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії на планований період з 1 жовтня 2024 року по 30 вересня 2025 року. Зокрема, для населення тариф на опалення не змінюється та лишається на рівні минулого року.

Тож, незважаючи на всі виклики воєнного сьогодення, у місті продовжують здійснювати необхідні комунальні заходи для комфортного та безпечного життя городян.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі Subaru зіткнулась з вантажівкою (відео)

У пʼятницю, 25 жовтня, у Дніпрі на перехресті вулиці Набережна Заводська та проспекту Свободи сталася…

19 хв. ago

У театрі Кам’янського діє знижка для студентів

У Театрі ім. Лесі Українки нагадали, що вже кілька сезонів поспіль – і в цьому…

54 хв. ago

Андрій Бєдняков розлучається з дружиною після 10 років шлюбу

Український ведучий і гуморист Андрій Бєдняков розлучається з дружиною, акторкою Анастасією Короткою. Пара була у стосунках близько 16…

1 годину ago

Освітяни Кам’янського переймають досвід у країнах Скандинавії

Розпочато освітянський тур ВГУ до країн Скандінавії. Учасники туру мають можливість зануритися в професійну атмосферу…

2 години ago

Чергова автівка відправилася з Кам’ягського на фронт (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "У рамках програми «Допомога фронту» передали від працівників…

2 години ago

У художній школі Кам’янського започаткували нову традицію

24 жовтня у дитячій художній школі м. Кам’янське панував святковий настрій, звучала музика і лунав…

2 години ago