Categories: Культура

У художній школі Кам’янського започаткували нову традицію

24 жовтня у дитячій художній школі м. Кам’янське панував святковий настрій, звучала музика і лунав щирий дитячий сміх. Цього дня у школі започаткували нову традицію – офіційне посвячення першокласників у художники. Адміністрація школи зробила все можливе, щоб цей день назавжди залишився у пам’яті їх учнів як один з найяскравіших та найпозитивніших моментів їх життя.

Про це повідомляє сайт “Культура сьогодні”.

Хоч захід і можна назвати офіціальним, проте він був максимально демократичним і навіть сімейним.  Педагоги цього вечора стали для своїх учнів не вчителями, а друзями й колегами, які всіляко підтримували своїх вихованців, а щасливі  батьки, які звісно не могли пропустити це свято, щиро раділи та вболівали за своїх дітей. Навіть директор школи Катерина Хаврунова цього вечора виступила у ролі ведучої свята, жартами підтримуючи веселу та неформальну обстановку.

На початку заходу присутніх привітала директор музею історії Кам’янського – Наталія Миколаївна Буланова. Майбутнім художникам, які тільки починають свій шлях до вершин мистецтва, вона побажала творчих успіхів і наснаги, цілеспрямованості і вірності своїй справі. Поважна гостя заходу прийшла не з пустими руками і подарувала школі великий альбом із репродукціями картин Зої Лісовської – доньки Роберта Лісовського, відомого художника-графіка та нашого земляка, ім’я якого відтепер буде носити  дитяча художня школа.

Офіційна частина свята завершилась врученням дипломів учням, які продемонстрували успіхи у навчанні, та гідно представляли наше місто на різних конкурсах та художніх виставках. А вчителі юних митців отримали Подяки за своє віддану справу.

А далі вперше у стінах  цього славетного мистецького закладу нашого міста відбувся красивий і романтичний ритуал посвячення першокласників у художники. Педагоги школи пензликом наносили на носики та щоки своїх учнів різнокольорові цяточки безпечною фарбою. Втім і свої обличчя вони також «помітили» фірмовими кольорами свого класу.

Потім до присутніх приєднався ще один гість – великий ляльковий ведмідь, який одразу привернув увагу і почав танцювати під запальну музику, гуртуючи навколо себе дітлахів. Не забули у адміністрації школи й про солодкі подарунки для дітей. Всі присутні (і дорослі теж) могли пригоститися солодкою ватою.

І завершилось це яскраве свято також феєрично – неочікуваним залпом  блискучих конфетті.

 

Margaret

Recent Posts

У Дніпрі Subaru зіткнулась з вантажівкою (відео)

У пʼятницю, 25 жовтня, у Дніпрі на перехресті вулиці Набережна Заводська та проспекту Свободи сталася…

25 хв. ago

У театрі Кам’янського діє знижка для студентів

У Театрі ім. Лесі Українки нагадали, що вже кілька сезонів поспіль – і в цьому…

1 годину ago

Андрій Бєдняков розлучається з дружиною після 10 років шлюбу

Український ведучий і гуморист Андрій Бєдняков розлучається з дружиною, акторкою Анастасією Короткою. Пара була у стосунках близько 16…

1 годину ago

Освітяни Кам’янського переймають досвід у країнах Скандинавії

Розпочато освітянський тур ВГУ до країн Скандінавії. Учасники туру мають можливість зануритися в професійну атмосферу…

2 години ago

Чергова автівка відправилася з Кам’ягського на фронт (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "У рамках програми «Допомога фронту» передали від працівників…

2 години ago

Під Дніпром затримали ворожого інформатора

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактом поширення інформації про…

2 години ago