Думки з приводу: більш якісне гарматне м’ясо…

З’явилась інформація, що Північна Корея може відправити своїх військових для участі у війні проти України на боці Росії. Їх вже бачили на російських військових базах на Далекому Сході.  Кажуть, корейців будуть перевдягати в російську форму і видавати за бурятів чи якутів.

Це ті, про яких кажуть: «Ні корови, ні свині, тільки Кім на стіні».

На що здатні ці вояки, ми поки не знаємо, бо бачили їх лише на військових парадах, де танки блищать, ракети стоять, прапори з гаслами висять, а солдати карбують крок так завзято, ніби тренувалися на парадах усе життя. Впевнені, що реальна війна з усіма її несподіванками швидко розвіє всі ці марші і сміливі гасла. Цікаво, а бігти в атаку вони будуть з криками «за путіна, за росію»? Чи: “За Велику Династію Кімів!” або “Хай живе товариш Кім Чен Ин!”?

Тим не менш, можна сказати, що тим 11 тисячам корейців, яких послали на війну, дуже пощастило. Бо  у своїй Північній Кореї вони б за кордон ніколи не потрапили. Там це офіційно заборонено, а прикордонники мають право вбивати на місці будь-кого, хто намагається вирватися за межі країни нелегально. Та що там за кордон – у них навіть по своїй країні їздити не можна! Щоб виїхати зі свого міста або села, потрібно мати серйозну підставу. А ще  у них заборонено слухати іноземну музику. Там навіть кока-колу пити не можна. Для них найсмачніший напій — це вода з місцевого джерела, і та – під пильним оком партії. Також їм заборонено дзвонити за кордон, і дивитися іноземні фільми і серіали. Вистачає одного шоу – “Кім Чен Ин у ролі лідера нації”.  У них взагалі заборонене все іноземне! Там за іноземний одяг, зачіску чи південнокорейський серіал можуть навіть стратити!

Тепер уявляєте, скільки цим воякам щастя привалило! Відразу дві іноземні країни побачать, забороненої  музики наслухаються, ворожих фільмів надивляться, по телефону вдосталь наговоряться, кока-коли від пуза нап’ються! І за це їм нічого не буде! Скільки нового, всього і одразу!  Життя заграє новими, яскравими барвами! Для кого – на декілька днів, для кого на тиждень, а кому дуже сильно пощастить – може й на місяць, перш ніж повезуть  додому у мішку…

То чи зможуть ці вояки допомогти Путіну? Як зазначив один з експертів: “Якщо Кім Чен Ин відправить своїх вояків воювати проти України, то це буде виклик, але навряд чи глобальний”. А другий додав: «Це буде потенційно якісне гарматне м’ясо». Можливо, перша партія їхніх солдатів вирушить на фронт, але зупиниться вже біля першого магазину, коли побачить Coca-Cola або спробує справжній український борщ. Там, між першим ковтком і першою ложкою, може прийти прозріння, що краще вже марширувати вдома під пісні про “славу Кіму”, ніж воювати в Україні за інтереси когось, кого навіть немає на їхніх плакатах.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *