Геловін — це не лише свято з костюмами та “жахливими” прикрасами, але й чудова нагода потішити своїх близьких чимось смачненьким.
Інгредієнти:
- Борошно 2 склянки
- Мигдальне борошно 1 склянка
- Сіль 3/4 ч. л
- Олія 1 склянка
- Цукор 2/3 склянки
- Ванільний екстракт 1 ч. л
- Яйця 1 шт.
- Лимонна цедра 1 шт.
- Цукрова пудра
- Улюблене варення
Приготування:
- Змішайте борошно, мигдальне борошно та сіль;
- Збийте олію та цукор до пишності. Додайте ванільний екстракт, яйце та цедру, потім все перемішайте;
- З’єднайте вологі та сухі суміші;
- Сформуйте з тіста диск, загорніть і дайте відпочити 30-60 хвилин;
- Розігрійте духовку до 176°C і вистеліть деко;
- Розкачайте тісто товщиною 0,6 см. Формочкою для печива у формі серця виріжте фігурки, а потім розріжте кожну навпіл. Виріжте очі та рот, зробивши більший отвір. Обережно вигніть форму, щоб печиво мало вигляд привида;
- На одну половинку покладіть варення та накрийте другою з вирізаними привидами;
- Випікайте 11-13 хвилин до золотистого кольору.
- Посипте печиво цукровою пудрою.