Ніжне і красиве мармурове печиво продається в багатьох кондитерських, проте легко готується в домашніх умовах. Ці ласощі гарантовано сподобаються всім любителям солодкого. Свою назву вони отримали за незвичайний зовнішній вигляд – білу посипку з глибокими тріщинками, схожими на мармур.
Інгредієнти:
- борошно – 120 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 200 г;
- какао-порошок – 60 г;
- вершкове масло – 50 г;
- розпушувач для тіста – 5 г;
- цукрова пудра – 50 г.
Приготування:
1. Яйця збийте з цукром до появи піни. Масло розтопіть у мікрохвильовці або на водяній бані, влийте в яєчну суміш. Окремо змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач для тіста і какао.
2. Поступово всипте суху суміш у рідку. Перемішайте тісто міксером або вінчиком до однорідності – у ньому не має бути грудочок. За бажанням додайте апельсинову цедру. Ємність із тістом накрийте плівкою і поставте в холодильник на 3 години, щоб воно затверділо.
3. Потім увімкніть духовку розігріватися до 200°. Скачайте кульки з тіста і повністю обваляйте в цукровій пудрі. Викладіть на деко з пергаментом.
4. Запікайте шоколадне мармурове печиво приблизно 10 хвилин, поки на поверхні не з’являться тріщинки.