Рецепт дня: Печиво “Мармурове”

Ніжне і красиве мармурове печиво продається в багатьох кондитерських, проте легко готується в домашніх умовах. Ці ласощі гарантовано сподобаються всім любителям солодкого. Свою назву вони отримали за незвичайний зовнішній вигляд – білу посипку з глибокими тріщинками, схожими на мармур.

Інгредієнти:

  • борошно – 120 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • какао-порошок – 60 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • розпушувач для тіста – 5 г;
  • цукрова пудра – 50 г.

Приготування:

1. Яйця збийте з цукром до появи піни. Масло розтопіть у мікрохвильовці або на водяній бані, влийте в яєчну суміш. Окремо змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач для тіста і какао.

2. Поступово всипте суху суміш у рідку. Перемішайте тісто міксером або вінчиком до однорідності – у ньому не має бути грудочок. За бажанням додайте апельсинову цедру. Ємність із тістом накрийте плівкою і поставте в холодильник на 3 години, щоб воно затверділо.

3. Потім увімкніть духовку розігріватися до 200°. Скачайте кульки з тіста і повністю обваляйте в цукровій пудрі. Викладіть на деко з пергаментом.

4. Запікайте шоколадне мармурове печиво приблизно 10 хвилин, поки на поверхні не з’являться тріщинки.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *