У холодну осінню погоду хочеться зігрітися гарячим чаєм зі смачною випічкою. А що може бути краще, ніж пиріжки із соковитою ягодою. Пропонуємо вам зробити домашні пиріжки з вишнею для всієї родини. Мало хто відмовиться від повітряних здобних виробів із ягідною начинкою. Пиріжки за цим рецептом виходять пишними і довго не черствіють, а начинка не витікає.
Інгредієнти:
- кефір – 150 мл;
 - цукор – 1 чайн. л. для тіста + 100 г для начинки;
 - вишня – 200 г;
 - яйце – 1 шт;
 - сіль – щіпка;
 - сода – щіпка;
 - крохмаль – 1 стол. л.;
 - соняшникова олія для смаження – 150 мл.
 
Приготування:
1. У великій мисці змішайте сухі інгредієнти – борошно, соду, сіль і ложку цукру. Вбийте яйце, влийте теплий кефір. Замісіть м’яке та однорідне тісто спочатку ложкою, а потім руками. Накрийте миску з тістом рушником і залиште на 15 хвилин.
2. Вишні промийте та очистіть від кісточок, перемішайте з крохмалем. Готове тісто розділіть на однакові шматочки і кожен тонко розкачайте. У центр кожного коржа викладіть кілька ягід і посипте цукром. Защипніть пиріжки та скріпіть краї.
3. На сковороді розігрійте соняшникову олію. Коли вона розжариться, викладіть вироби швом донизу. Смажте по 5-7 хвилин із кожного боку. Готові пиріжки з вишнею на пательні викладіть на паперові серветки, щоб увібрався зайвий жир.