Рецепт дня: Салат “Царська шуба”

Салат “Шуба” – традиційне зимове частування, яке багато господинь готують до Нового року. Варіацій цієї страви безліч, але ми пропонуємо вам найвишуканіший – “Шуба” з червоною рибою. Всупереч поширеній помилці, салат не залишить вас “без штанів”.

Інгредієнти:

  • 500 г червоної риби
  • 1 ст. л. морської солі (без гірки)
  • 1 ч. л. цукру (без гірки)
  • 20 мл горілки (1 ст. л., або коньяку)
  • 500 г відвареної картоплі (5 шт.)
  • 500 г відвареного буряка (3 шт.)
  • 3 шт. авокадо
  • 3 яйця
  • 100 г солодкої цибулі (1/2 частина, за бажанням)
  • 150-200 г домашнього майонезу
  • зелена цибуля (для декору)
  • 1 ст. л. лимонного фрешу
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1/4 ч. л. солі

Для того щоб салат “Шуба” з червоною рибою вийшов дійсно смачним, вам потрібно правильно замаринувати рибу. Для цього зріжте шкіру і видаліть кістки, обробіть філе горілкою, змішайте цукор з сіллю і натріть сумішшю рибу. Затягніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 12 годин, потім злийте воду з риби.

Далі приготуйте пасту з авокадо – дістаньте м’якоть, додайте олію, сіль, лимонний фреш. Пробийте занурювальним блендером.

Приготування:

  • Візьміть форму діаметром 20-22 см, змастіть борти форми зсередини рослинною олією.
  • Натріть картоплю, викладіть на дно форми, розрівняйте, викладіть зверху майонез.
  • Наріжте рибу кубиком, викладіть поверх майонезу, розрівняйте.
  • Наріжте авокадо кубиками, змішайте з пастою з авокадо і покладіть поверх риби.
  • Наріжте цибулю, викладіть поверх авокадо.
  • Натріть яйце, викладіть поверх цибулі, змастіть майонезом.
  • Натріть буряк, викладіть поверх майонезу і знову змастіть майонезом.
  • Поставте в холодильник на кілька годин.
  • Прикрасьте салат нарізаною зеленою цибулею.
  • Зніміть форму.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *