Мільйони людей світу обожнюють каву, не менше люблять солодощі. Якщо ви входите в обидві ці групи, то кавовий крем для торта або тістечок обов’язково стане вашим улюбленим. Ми зібрали три рецепти кавового крему – швидкий, заварний та масляний.
Простий кавовий крем для торта
Інгредієнти:
- розчинна кава – 30 г;
- цукор – 150 г;
- крижана вода – 150 мл.
Змішайте цукор і каву до однорідності та залийте дуже холодною водою. Збийте крем міксером на високій швидкості до твердих піків (приблизно 7-10 хвилин).
Після приготування простий кавовий крем рекомендується одразу наносити на десерт і подавати до столу, або зберігати в холодильнику не більше 5 годин.
Масляний кавовий крем для торта
Інгредієнти:
- розчинна кава – 1 чайн. л.;
- какао – 1 стіл. л.;
- вершкове масло – 50 г;
- цукрова пудра – 150 г;
- окріп – 3 стол. л.;
- ванілін – дрібка.
Залийте каву окропом і остудіть. Розморожене м’яке вершкове масло збийте міксером, щоб воно стало пишним. Змішайте сухі інгредієнти – какао, ванілін і цукрову пудру. Додайте їх у масляну суміш і влийте каву, не припиняючи збивати. Потім збивайте крем ще хвилину до однорідності.
Кавовий крем для торта без масла заварний
Інгредієнти:
- кава – 3 стол. л.;
- курячі жовтки – 4 шт;
- цукор – 150 г;
- молоко – 500 мл;
- борошно – 50 г.
Жовтки змішайте з цукром вінчиком, поки суміш не посвітлішає. Молоко закип’ятіть і додайте каву. У миску з жовтками влийте третину кавового молока і всипте все борошно. Перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Потім цю суміш вилийте в каструлю з рештою молока. Варіть крем 2-3 хвилини, постійно помішуючи, інакше він пригорить.
Ємність із готовим кавовим кремом накрийте плівкою і остудіть до кімнатної температури. Після цього з ним можна працювати або перекласти в холодильник.