Рецепт дня: Бездріжджові булочки з сиром

Повітряні як пух здобні булочки підкорять навіть тих, хто не любить випічку. Неможливо не закохатися в цю ніжну смакоту. Ми розповіли, як приготувати найсмачніші у світі булочки з сиром – рецепт доступний навіть новачкам у кулінарії. Дуже важливо, щоб усі інгредієнти (особливо дріжджі) були свіжими, інакше здоба не буде пишною.

Інгредієнти:

  • борошно – 200 г;
  • сир – 250 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 70 г;
  • розпушувач для тіста – 10 г;
  • соняшникова олія – 2 стол. л.;
  • сіль – щіпка;
  • ванілін – дрібка.

Приготування:

1. Духовку заздалегідь розігрійте до 180°. Одне яйце розділіть на білок і жовток. До сиру вмішайте ціле яйце і білок другого, а також цукор, сіль і ванілін. Перемішайте до однорідності. Потім додайте соняшникову олію і перемішайте ще раз. Для повітряності бажано перебити суміш блендером або перетерти через сито.

2. У сирну масу вмішайте половину борошна. Другу половину борошна змішайте з розпушувачем і також вмішайте. Готове тісто вимісіть мокрими руками і розділіть на однакові кружечки.

3. Щоб вийшло пишне тісто на булочки як пух, випікайте булочки відразу після додавання розпушувача. Інакше вироби швидко опадуть.

4. Викладіть булочки на деко з пергаментом, змастіть збитим жовтком і посипте цукром. Випікайте 20 хвилин за 180°.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *