Рецепт дня: Салат із консервованим тунцем “Середземноморський”

Тунець – це морська риба, що належить до сімейства скумбрієвих. Він має низьку калорійність і має високу харчову цінність, містить масу найцінніших речовин і вітамінів. Свіже філе тунця знайти непросто і коштує воно дуже дорого. Однак ця риба не втрачає своїх смакових якостей у консервованому вигляді і продається в будь-якому магазині.

З тунця часто готують святкові салати з яйцем, овочами, листям салату і фруктами. Ми пропонуємо приготувати незвичайний і ситний салат із тунцем і макаронами по-середземноморськи.

Інгредієнти:

  • Коротка паста – 250 г.
  • Консервований тунець в олії – 1 банка.
  • Консервована кукурудза – 200 г.
  • Помідор – 2 шт.
  • Маслини без кісточки – 1 банка.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кріп рубаний.
  • Гірчиця зернами – 1 ч. л.
  • Сіль, перець.

Приготування:

1. Тунець розділити з олією в окремі миски за допомогою сита. М’якоть тунця розділити виделкою на середні шматочки.

2. Пасту зварити за інструкцією, не доваривши 1 хвилину, остудити, злегка скропити олією з тунця.

3. Помідор нарізати часточками, змішати з кукурудзою і пастою.

4. Для заправки з’єднати дрібно подрібнений часник, олію з банки з тунцем, кріп, зерна гірчиці, сіль і перець.

5. Змішати всі підготовлені продукти, заправити заправкою, зверху викласти цілі маслини.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *