Тунець – це морська риба, що належить до сімейства скумбрієвих. Він має низьку калорійність і має високу харчову цінність, містить масу найцінніших речовин і вітамінів. Свіже філе тунця знайти непросто і коштує воно дуже дорого. Однак ця риба не втрачає своїх смакових якостей у консервованому вигляді і продається в будь-якому магазині.
З тунця часто готують святкові салати з яйцем, овочами, листям салату і фруктами. Ми пропонуємо приготувати незвичайний і ситний салат із тунцем і макаронами по-середземноморськи.
Інгредієнти:
- Коротка паста – 250 г.
- Консервований тунець в олії – 1 банка.
- Консервована кукурудза – 200 г.
- Помідор – 2 шт.
- Маслини без кісточки – 1 банка.
- Часник – 2 зубчики.
- Кріп рубаний.
- Гірчиця зернами – 1 ч. л.
- Сіль, перець.
Приготування:
1. Тунець розділити з олією в окремі миски за допомогою сита. М’якоть тунця розділити виделкою на середні шматочки.
2. Пасту зварити за інструкцією, не доваривши 1 хвилину, остудити, злегка скропити олією з тунця.
3. Помідор нарізати часточками, змішати з кукурудзою і пастою.
4. Для заправки з’єднати дрібно подрібнений часник, олію з банки з тунцем, кріп, зерна гірчиці, сіль і перець.
5. Змішати всі підготовлені продукти, заправити заправкою, зверху викласти цілі маслини.