Соковита ромова баба з помадкою у багатьох є улюбленим рецептом. Поєднання ароматного тіста і терпкої начинки не залишить байдужим жодного ласуна. Чому тістечко називається ромова баба? Десерт схожий на великодню випічку, яку в деяких регіонах України називають “бабкою”. А ром, як зрозуміло з назви, входить до складу просочення.
Багатьох кулінарів лякає ромова баба – рецепт здається дуже складним. Насправді цей десерт можуть приготувати навіть новачки, хоча інгредієнтів у ньому дійсно багато. Ми пропонуємо приготувати швидкий бездріжджовий варіант цієї солодкої випічки.
Інгредієнти:
- борошно – 200 г;
- вода – 100 мл;
- яйця – 3 шт;
- цукор – 180 г;
- вишневий сік – 200 мл;
- ром – 3 стол. л.;
- дрібка солі;
- шоколад – 100 г.
Приготування:
1. Яйця з сіллю збийте вінчиком до появи пишної піни. Додайте цукор і теплу воду. Потроху вмішуйте борошно і замісіть густе тісто.
2. Форму для випічки змастіть маслом і наповніть тістом. Запікайте бабу в мікрохвильовці 5-8 хвилин за повної потужності.
3. Дайте випічці охолонути, потім занурте в суміш вишневого соку і рому. Перед подачею полийте ромові баби – помадка готується з розтопленого на водяній бані шоколаду.