Однією з найпопулярніших холодних закусок на святковому або повсякденному столі можна сміливо назвати салат з картоплею. Картопля чудово поєднується з різними інгредієнтами. А от як приготувати з неї смачний та оригінальний салат – читайте в матеріалі.
Інгредієнти:
- Картопля – 5-6 шт.
- Часник – 2 зубці.
- Спеції, сіль – за смаком.
- Соняшникова або інша рослинна олія – 4-5 ст. л.
- Соєвий соус – 2-3 ст. л.
- Оцет – 1-2 ч. л.
Приготування:
1. Очищену картоплю натерти на овочерізці дрібною соломкою і залити окропом на 5 хвилин. Злити воду, додати дрібно порізаний або пропущений через прес часник, додати спеції для корейської моркви і перемішати.
Важливо: якщо в складі спецій є сіль, то окремо сіль додавати не потрібно.
2. Добре розігріваємо олію і додаємо її у сиру картоплю, слідом соєвий соус і оцет, добре перемішуємо і ставимо на 4 години в холодильник.
Рекомендуємо періодично перемішувати, оскільки заправка буде стікати на дно посуду. Салат з картоплею соломкою по-корейськи підійде до будь-якого гарніру або м’ясного, рибного блюда.