Ситний і апетитний салат “Соняшник” із чіпсами красиво виглядає на будь-якому святі. Його рецепт дуже гнучкий і допускає додавання будь-яких інгредієнтів, навіть ананасів або чорносливу. Однак класичний варіант містить курку, гриби та яйця. Інгредієнти викладаються шарами та змащуються майонезом, а перед самою подачею навколо салату викладають чіпси – “пелюстки” соняшника.
Ми розповімо, як приготувати салат “Соняшник” із чіпсами – рецепт, який вважається традиційним. Продукти можна прибирати і замінювати на свій розсуд.
Інгредієнти:
- куряча грудка – 300 г;
- яйця – 4 шт.;
- печериці – 300 г;
- цибуля – 1 шт.;
- сир – 150 г;
- маслини без кісточок – 100 г;
- соняшникова олія – 1 стол. л.;
- майонез – 200 г;
- сіль, перець за смаком;
- чіпси для прикраси.
Приготування:
1. Перед приготуванням заздалегідь відваріть до готовності курку (30 хвилин) і яйця (10 хвилин), залиште остигати. Наріжте м’ясо дрібним кубиком, а на тертці натріть сир і яйця (білок і жовток окремо). Маслини наріжте вздовж половинками.
2. Гриби промийте та наріжте дрібними пластинами, цибулю – кубиком. Смажте гриби разом із цибулею на гарячій сковороді з олією приблизно 5 хвилин. Допускається приготування салату “Соняшник” із грибами маринованими замість смажених. Тоді цей крок можна пропустити.
3. Викладайте салат “Соняшник” шарами, змащеними майонезом:
- курка;
- смажені гриби з цибулею;
- натерті білки;
- сир;
- жовтки.
4. На останній шар викладіть половинки маслин, як імітацію соняшникового насіння. Готовий салат “Соняшник” із куркою залиште просочитися в холодильнику 2-3 години.
Просто перед подачею на стіл прикрасьте боки страви великими чіпсами. Не потрібно робити це заздалегідь, інакше чіпси розмокнуть.