Котлети чи тефтелі найчастіше готують із фаршу господині. Коли потрібно нашвидкуруч – макарони по-флотськи. Власне, на цьому всі страви з фаршу й закінчуються – хоча їх насправді більше. Розповідаємо, що можна приготувати ще. Наприклад, “гнізда” зі спагетті з фаршем та ніжним соусом.
Зазвичай готують “гнізда” з фаршу в духовці, але можна запекти й на сковороді. На цю страву йде всього півгодини часу.
Інгредієнти:
- 500 г фаршу;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- сіль і чорний мелений перець;
- спагетті – 1 уп.;
- соняшникова олія;
- 1 зубчик часнику;
- твердий сир;
- зелень.
Для соусу:
- 180 г сметани;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- 300 мл води (гарячої);
- сіль;
- базилік сушений (за бажанням).
Приготування:
1. Фарш змішати з подрібненою цибулею, додати яйце, сіль, перець, усе перемішати. Зробити фрикадельки розміром під макаронне “гніздо”.
2. Спагетті відварити у підсоленій воді до напівготовності. Злити воду. Накрутити на виделку, формуючи гнізда, та викласти на сковорідку з олією. Поверх покласти фрикадельки.
3. Для соусу змішати сметану, томат-пасту і воду, посолити, додати базилік (за бажанням), перемішати. Вилити на сковорідку, готувати під кришкою 20-25 хвилин.
4. Наприкінці готування поспати натертим сиром, рубаним часником і зеленню. Знову накрити кришкою на кілька хвилин – сир має розплавитися.