Драглі – це традиційна українська страва, зварена на м’ясному або рибному бульйоні з додаванням того чи іншого м’яса. Це практично той самий холодець, але тільки справжній, український. Ми з’ясували, як його зварити правильно.
Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповідає, як варити холодець “драглі” зі свинини та курки так, щоб уже за кілька годин його скуштувати.
Інгредієнти:
- 500 г свинини
- 5 курячих гомілок
- 25 г желатину (порошок)
- 120-150 мл води для замочування желатину
- 2,5 л води
- 5 головок часнику
- лавровий лист
- горошини чорного перцю
- сіль за смаком
- гірчиця
Приготування:
1. Розігріти духовку до 180 градусів, загорнути кожну голівку часнику у фольгу, викласти у форму і відправити в духовку на 30 хвилин (часник має стати дуже м’яким).
2. Очистити свинину від плівок і жиру, перекласти в каструлю, туди ж додати курячі ніжки і влити воду. Довести до кипіння на великому вогні, зняти піну, додати лавровий лист і перець горошком.
3. Зменшити вогонь, варити 1 годину, потім курячі ніжки прибрати, а свинину продовжувати готувати ще 30 хвилин. Перевірити м’ясо, розрізавши його ножем – якщо м’яке і розпадається на волокна, значить, готове, а якщо ні, то варити ще.
4. Оскільки цей холодець із желатином, то потрібно висипати його в тарілку, влити воду і залишити на 15 хвилин.
5. Часник дістати з духовки, очистити від лушпиння і перетерти через сито.
6. М’ясний бульйон процідити, додати часник, сіль і желатин, перемішати. Розділити м’ясо на волокна, викласти в ємності, залити бульйоном, залишити в кімнаті до охолодження. Після цього перемістити в холодильник на 4-12 годин.