З цукром або медом, з яйцями і без, і навіть без борошна – існують найрізноманітніші рецепти вівсяного печива на будь-який смак і на всі випадки життя.
Рецепт для тих, хто бореться із зайвими кілограмами. У цьому печиві немає не тільки борошна, а й яєць і цукру – замість них банани і сухофрукти.
Інгредієнти:
- банани – 200 г ( 2 шт.);
- вівсяні пластівці – 150 г;
- родзинки, курага, чорнослив – 100 г;
- ванілін – на кінчику ножа;
- кориця – 1/2 ч. л.
Приготування:
1. Розімніть банани виделкою або пробийте в блендері. Додайте вівсяні пластівці, ванілін, корицю і сіль, перемішайте, накрийте харчовою плівкою і залиште на півгодини.
2. Помийте і обдайте окропом сухофрукти. Поріжте курагу і чорнослив на шматочки, додайте разом з родзинками до бананово-вівсяної маси, перемішайте.
3. Сформуйте печиво, викладіть на деко з пергаментом. Випікайте в розігрітій духовці при температурі 180°C 10-15 хвилин.