Гарбуз – чудова основа для сезонних осінніх оладок. Яскравий помаранчевий колір і гарбузовий аромат страви завоює будь-який шлунок.
Гарбузові оладки можна готувати як солоними, так і солодкими. У солодкому варіанті в них можна додати яблука, родзинки, сир або банан. У солону версію можна вмішати цибулю, часник, зелень, солоний сир або бекон. Для оладок бажано брати м’який стиглу гарбуз, щоб він добре просмажився.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 500 г
- Сир – 70 г
- Часник – 1 зубчик.
- Петрушка – 7 гілочок.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
- Соняшникова олія – 4 ст. л.
Приготування:
1. Гарбуз нарізати кубиками і відварити в підсоленій воді до м’якості (приблизно 20 хвилин). Остудити і розім’яти гарбуз виделкою.
2. Сир і часник натерти на тертці, петрушку порубати. Додати всі інгредієнти до гарбуза.
3. Вмішати яйце і борошно. Посолити і поперчити, замісити тісто.
4. Обсмажувати оладки на сковороді з гарячою олією 3-5 хвилин.