Рецепт дня: Солоні гарбузові оладки

Гарбуз – чудова основа для сезонних осінніх оладок. Яскравий помаранчевий колір і гарбузовий аромат страви завоює будь-який шлунок.

Гарбузові оладки можна готувати як солоними, так і солодкими. У солодкому варіанті в них можна додати яблука, родзинки, сир або банан. У солону версію можна вмішати цибулю, часник, зелень, солоний сир або бекон. Для оладок бажано брати м’який стиглу гарбуз, щоб він добре просмажився.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 г
  • Сир – 70 г
  • Часник – 1 зубчик.
  • Петрушка – 7 гілочок.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.
  • Соняшникова олія – 4 ст. л.

Приготування:

1. Гарбуз нарізати кубиками і відварити в підсоленій воді до м’якості (приблизно 20 хвилин). Остудити і розім’яти гарбуз виделкою.

2. Сир і часник натерти на тертці, петрушку порубати. Додати всі інгредієнти до гарбуза.

3. Вмішати яйце і борошно. Посолити і поперчити, замісити тісто.

4. Обсмажувати оладки на сковороді з гарячою олією 3-5 хвилин.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *