З курячої грудки можна приготувати безліч цікавого, але чомусь у нас зазвичай виходять котлети, печеня і, в кращому разі – м’ясо по-французьки. Це, безумовно, смачно, але одного разу вже пробували всі. У цьому разі виручить рецепт нижче – ці простий рецепт котлет “По-міністерськи”, які легко готуються, не потребують дорогих інгредієнтів і чудово впишуться не тільки в повсякденне меню, а й на святковий стіл.
Смачні та швидкі котлети можна приготувати не тільки з курячого фаршу, а й із цілого філе. Їх ще називають котлети “По-міністерськи”, хоча нічого хитромудрого в цьому рецепті немає.
Інгредієнти:
- 4 шт. курячого філе;
- 2 яйця;
- 4 ст. л. майонезу;
- 2 ст. л. крохмалю (картопляного);
- 4 ст. л. соняшникової олії;
- сіль;
- перець чорний мелений.
Приготування:
1. Нарізати філе курки невеликими шматочками. Змішати яйця, майонез, крохмаль, сіль і перець. Покласти в цю суміш шматочки філе, перемішати, поставити в холодильник на півгодини.
2. Дістати з холодильника, перемішати ще раз. Викладати масу ложкою на розігріту сковорідку з олією й обсмажувати, як оладки, до отримання рум’яної скоринки.