Про яку саме небезпеку хурми ви не здогадуєтеся, розповідає РБК-Україна (проект Styler).
Лікарі попереджають, що хурма може спричиняти проблеми з травленням, особливо у людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.
Основна загроза хурми пов’язана з високим вмістом танінів і дубильних речовин, які в надмірній кількості:
Хурма може бути особливо небезпечною для таких категорій людей:
Люди з хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка, синдром подразненого кишківника).
Діти та літні люди
Їхня травна система більш чутлива до дії танінів і клітковини.
Ті, хто має схильність до закрепів або проблеми із кишківником.
Люди після хірургічних операцій на шлунково-кишковому тракті.
Щоб зменшити ризик шкідливого впливу хурми на організм, дотримуйтеся простих рекомендацій:
Попри ризики, хурма залишається цінним продуктом завдяки своєму складу:
Дослідження доводять, що помірне вживання хурми може позитивно впливати на організм. Проте важливо пам’ятати про індивідуальні особливості здоров’я. Людям із чутливою травною системою слід радитися з лікарем перед додаванням цього фрукта до раціону.
Хурма – це смачний і корисний фрукт, але вживати його потрібно з розумом. Помірність і правильний підхід допоможуть уникнути неприємних наслідків та отримати максимум користі для здоров’я.
У Кривому Розі на Об'їзній дорозі вантажний автомобіль, який перевозив продукти, перекинувся на бік та…
У Кам'янському районі поліцейські викрили місцевого мешканця, який вирощував коноплі. На території приватного домоволодіння 56-річний…
Кінокомпанія Amazon MGM Studios показала перший трейлер науково-фантастичного фільму "Проєкт "Аве Марія" (Project Hail Mary),…
Хлібозаводу №1 ТОВ «АГРОСС» м. Кам'янське на постійну роботу потрібні з можливим бронюванням. Водій 14000-20000…
44 українських дітей із Харкова та Кам’янського мали унікальну нагоду зустрітись із Папою Римським у…
Вже незабаром у Театрі ім. Лесі Україники відбудеться прем’єра вистави «ШАЛЕНЕ РАНДЕВУ В ГОТЕЛІ «ВЕСТМІНСТЕР».…