Про яку саме небезпеку хурми ви не здогадуєтеся, розповідає РБК-Україна (проект Styler).
Лікарі попереджають, що хурма може спричиняти проблеми з травленням, особливо у людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.
Основна загроза хурми пов’язана з високим вмістом танінів і дубильних речовин, які в надмірній кількості:
Хурма може бути особливо небезпечною для таких категорій людей:
Люди з хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка, синдром подразненого кишківника).
Діти та літні люди
Їхня травна система більш чутлива до дії танінів і клітковини.
Ті, хто має схильність до закрепів або проблеми із кишківником.
Люди після хірургічних операцій на шлунково-кишковому тракті.
Щоб зменшити ризик шкідливого впливу хурми на організм, дотримуйтеся простих рекомендацій:
Попри ризики, хурма залишається цінним продуктом завдяки своєму складу:
Дослідження доводять, що помірне вживання хурми може позитивно впливати на організм. Проте важливо пам’ятати про індивідуальні особливості здоров’я. Людям із чутливою травною системою слід радитися з лікарем перед додаванням цього фрукта до раціону.
Хурма – це смачний і корисний фрукт, але вживати його потрібно з розумом. Помірність і правильний підхід допоможуть уникнути неприємних наслідків та отримати максимум користі для здоров’я.
Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "Сьогодні ми відзначаємо першу річницю роботи Центру життєстійкості «Місце…
Мешканці Кам’янського звернули увагу на те, що популярний дитячий ігровий майданчик, розташований у центрі міста на…
18 травня актори Театру ім. Лесі Українки виїжджали на одноденні гастролі до Запоріжжя, де на…
24 травня у Кам’янському пройде спортивно-масовий захід “Велодень 2025”. Цьогорічна подія об’єднає юних учасників на…
У рамках реалізації молодіжної політики у Кам’янському заснували Об’єднання учнівського самоврядування — новий підрозділ Молодіжної…
Фільм Сари Джесіки Паркер "Перший ряд" про українську балетну трупу та ветерана війни Олександра Терена…