Запечені яблука – популярний варіант солодких ласощів, який обожнюють і дорослі, і діти. Перевага такого десерту в тому, що його можна вживати абсолютно всім – навіть тим, хто худне.
Додавання в десерт кисломолочного продукту перетворює звичайні запечені яблука на справжній гастрономічний шедевр.
Інгредієнти:
- два великих яблука;
- 100 грамів знежиреного сиру;
- дві чайні ложки меду;
- одна чайна ложка кунжуту;
- 10 грамів вершкового масла.
Приготування:
Перед тим як почати готування необхідно розігріти духовку до 200-210 градусів. Також врахуйте, що оригінальний рецепт передбачає використання меду, але якщо ви бажаєте замінити його цукром, цілком можете це зробити.
1. Яблука вимити, ножем зрізати верхівку і вирізати серцевину. Також прибрати за допомогою ножа м’якоть, щоб у вас вийшли горщики з фруктів.
2. Всередину цих саморобних ємностей викласти сир. Зверху полити медом, посипати кунжутом.
3. Форму для запікання змастити вершковим маслом, розмістити всередині яблука. Запікати фрукти 15-20 хвилин за 200 градусів.