Грибна галявина – салат, який заслужено стане прикрасою будь-якого святкового столу. Його незвичайний смак змусить гостей змести страву зі столу.
Варто зазначити, що салат грибна галявина – рецепт із куркою та безліччю овочів. Це смачна страва, яка може похвалитися незабутнім виглядом.
Інгредієнти:
- печериці мариновані – 500 грамів;
- куряча грудка – 400 грамів;
- сир – 100 грамів;
- яйця – 4 штуки;
- картопля – 2 штуки;
- морква – 1 штука;
- кріп;
- спеції за смаком;
- майонез.
Приготування:
1. Овочі, яйця та грудку відваріть до готовності.
2. Глибоку миску з пласким дном вистеліть харчовою плівкою. Печериці викладіть ніжками догори. Присипте кропом і викладіть шар дрібно порізаної курки. Змастіть цей шар майонезом і викладіть на нього натерту на крупній тертці моркву.
3. Знову змастіть і зверху натріть сир. Далі потрібно буде викласти шар порізаних кубиком яєць і натерту картоплю. Між ними також має бути майонез.
4. Закрийте миску кришкою або затягніть плівкою. Салат має постояти в холодильнику кілька годин.
5. Для подачі переверніть миску так, щоб картопля стала нижнім шаром, а гриби – верхнім.
Також можна приготувати салат грибна поляна з шинкою.