Жоден новорічний стіл неможливо уявити без салатів. Ці страви не менш важливі для створення святкового настрою, ніж гаряча їжа. У кожної сім’ї є свої кулінарні традиції – хтось не уявляє це свято без “Шуби”, а комусь подобаються сучасні європейські страви.
Ми пропонуємо приготувати салат “Мандариновий шок” із екзотичним поєднанням індички з мандаринами.
Інгредієнти:
- філе курки або індички – 300 г;
- пекінська капуста – 0,5 шт.;
- кукурудза консервована – 1 банка;
- яйця – 3 шт.;
- мандарини – 5 шт.;
- майонез за смаком;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
1. Зваріть курку та яйця, залиште остигати. Пекінську капусту дрібно порубайте, яйця та курку наріжте кубиком. Мандарини розділіть на часточки, очистіть і наріжте великими шматочками.
2. Збираємо салат із куркою та мандаринами шарами: пекінська капуста, курка або індичка, кукурудза, яйця. Кожен шар змастіть майонезом і підсоліть. Зверху викладіть мандарини і поставте страву просочитися в холодильнику на кілька годин.