Сирна запіканка з манкою – це звична страва для українців. Завдяки легкому приготуванню та недорогим інгредієнтам її часто роблять у садочку для дітей, а тому багато хто пам’ятає цей десерт ще змалечку.
Запіканка сирна – рецепт якої ми розглянемо – підійде навіть тим, хто стежить за вагою.
- знежирений сир – 500 грамів;
- яйця – 2 шт;
- сметана – 1 ст.л;
- молоко – 1 ст.л;
- манна крупа – 2 ст.л;
- сода – 0,5 ч.л;
- вершкове масло – 1 ст.л;
- родзинки – за смаком;
- сіль – щіпка;
- лимонна кислота – на кінчику ножа;
- цукор – 3 ст.л.
1. Для початку залийте окропом родзинки і відкладіть.
2. Сир розітріть виделкою. Відокремте білки від жовтків. У жовтки додайте сіль, перемішайте і перелийте їх у сир. Туди ж додайте всі інгредієнти, крім цукру та білків. Перемішайте і відкладіть на 20 хвилин, щоб манка набухла.
3. Білки збийте з цукром до пишної піни. Перелийте її в сирну масу й акуратно перемішайте.
4. Змастіть форму маслом, перемістіть у неї тісто і випікайте близько 20-30 хвилин. Потім остудіть у формі – маса має стабілізуватися. Після цього можна діставати і подавати до столу. За бажанням прикрасьте цукровою пудрою або топінгом.