Рецепт дня: Пишна і ніжна сирна запіканка

Сирна запіканка з манкою – це звична страва для українців. Завдяки легкому приготуванню та недорогим інгредієнтам її часто роблять у садочку для дітей, а тому багато хто пам’ятає цей десерт ще змалечку.

Запіканка сирна – рецепт якої ми розглянемо – підійде навіть тим, хто стежить за вагою.

Інгредієнти:
  • знежирений сир – 500 грамів;
  • яйця – 2 шт;
  • сметана – 1 ст.л;
  • молоко – 1 ст.л;
  • манна крупа – 2 ст.л;
  • сода – 0,5 ч.л;
  • вершкове масло – 1 ст.л;
  • родзинки – за смаком;
  • сіль – щіпка;
  • лимонна кислота – на кінчику ножа;
  • цукор – 3 ст.л.
Приготування:

1. Для початку залийте окропом родзинки і відкладіть.

2. Сир розітріть виделкою. Відокремте білки від жовтків. У жовтки додайте сіль, перемішайте і перелийте їх у сир. Туди ж додайте всі інгредієнти, крім цукру та білків. Перемішайте і відкладіть на 20 хвилин, щоб манка набухла.

3. Білки збийте з цукром до пишної піни. Перелийте її в сирну масу й акуратно перемішайте.

4. Змастіть форму маслом, перемістіть у неї тісто і випікайте близько 20-30 хвилин. Потім остудіть у формі – маса має стабілізуватися. Після цього можна діставати і подавати до столу. За бажанням прикрасьте цукровою пудрою або топінгом.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *