Суп з томатів – дуже легка, приємна на смак і корисна страва, яку легко приготувати. Томатний суп не має суворого рецепту, його можна урізноманітнити улюбленими продуктами. За бажанням в суп можна додати улюблені трави і спеції, овочі, м’ясо, крупи або грінки. Подають його як в холодному, так і в гарячому вигляді. До томатного супу часто пропонують грінки з білого хліба, вершки або тертий сир.
Ми пропонуємо приготувати ситний томатний суп із фрикадельками, який точно сподобається вашій родині.
Інгредієнти:
- Бульйон м’ясний – 2 л.
- Томатний сік – 1 л.
- Часник – 2 зубч.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Куряче яйце – 1 шт.
- Рубана петрушка.
- Зіра, тим”ян, коріандр – дрібка
- Яловичий фарш – 300 г
- Картопля – 2 штуки
- Морква – 1 штука
- Біла консервована квасоля – 1 банка
- Мелений чорний перець.
1. У сковороду налити оливкову олію, додати томатний сік. Варити 5 хвилин, додати лавровий лист, подрібнений часник, сіль і перець. Варити ще 2 хвилини під кришкою і вимкнути.
2. Для фрикадельок змішати фарш, нарізану цибулину, сире яйце і рубану зелень. Перемішати, посолити і поперчити, сформувати фрикадельки.
3. Бульйон довести до кипіння і покласти фрикадельки, додати перець горошком і лавровий лист.
4. Картоплю нарізати кубиком, покласти в бульйон. Варити 30 хвилин. За бажанням додати в суп свіжу або консервовану квасолю.
5. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці, посмажити овочі на оливковій олії, додати спеції, злегка обсмажити і покласти в бульйон.
6. В кінці додати в суп томатний сік, вимкнути після закипання. Залишити суп настоятися на 30 хвилин.