Рецепт дня: Пряний томатний суп із фрикадельками

Суп з томатів – дуже легка, приємна на смак і корисна страва, яку легко приготувати. Томатний суп не має суворого рецепту, його можна урізноманітнити улюбленими продуктами. За бажанням в суп можна додати улюблені трави і спеції, овочі, м’ясо, крупи або грінки. Подають його як в холодному, так і в гарячому вигляді. До томатного супу часто пропонують грінки з білого хліба, вершки або тертий сир. 

Ми пропонуємо приготувати ситний томатний суп із фрикадельками, який точно сподобається вашій родині.

Інгредієнти:

  • Бульйон м’ясний – 2 л.
  • Томатний сік – 1 л.
  • Часник – 2 зубч.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Рубана петрушка.
  • Зіра, тим”ян, коріандр – дрібка
  • Яловичий фарш – 300 г
  • Картопля – 2 штуки
  • Морква – 1 штука
  • Біла консервована квасоля – 1 банка
  • Мелений чорний перець.
Приготування:

1. У сковороду налити оливкову олію, додати томатний сік. Варити 5 хвилин, додати лавровий лист, подрібнений часник, сіль і перець. Варити ще 2 хвилини під кришкою і вимкнути.

2. Для фрикадельок змішати фарш, нарізану цибулину, сире яйце і рубану зелень. Перемішати, посолити і поперчити, сформувати фрикадельки.

3. Бульйон довести до кипіння і покласти фрикадельки, додати перець горошком і лавровий лист.

4. Картоплю нарізати кубиком, покласти в бульйон. Варити 30 хвилин. За бажанням додати в суп свіжу або консервовану квасолю.

5. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці, посмажити овочі на оливковій олії, додати спеції, злегка обсмажити і покласти в бульйон.

6. В кінці додати в суп томатний сік, вимкнути після закипання. Залишити суп настоятися на 30 хвилин.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *