Трохи часу і мінімум продуктів – і у вас на столі пиріг з рибою. Ситний і дуже смачний. Рибу для нього можна брати будь-яку – червону або білу – головне, щоб в ній не було дрібних кісток. І якщо рибний пиріг в духовці приготувати з вечора, то на ранок, в холодному вигляді, він буде ще смачнішим.
Щоб зібрати цей пиріг, знадобиться максимум 30 хвилин, решта справи – за духовкою.
Інгредієнти:
- риба – 300 г;
- твердий сир – 100-120 г;
- молоко – 150 мл;
- дріжджі – 15 г;
- цукор – 1 ч. л.;
- яйця – 3 шт.;
- масло вершкове – 45 г;
- борошно – 300 г;
- сіль – за смаком;
- шпинат – 100 г.
1. Розчиніть дріжджі в теплому молоці, додайте цукор і залиште на 15 хвилин.
2. Натріть на дрібній тертці сир, подрібніть шпинат. Видаліть кістки з риби і наріжте її невеликими шматочками.
Рибу потрібно брати без дрібних кісток – наприклад, хек, скумбрію, судак, палтус, форель, лосось.
3. Вбийте в молоко з дріжджами яйця, додайте розтоплене вершкове масло, борошно, сіль і перемішайте до однорідності. Додайте тертий сир, рибу, шпинат.
4. Все перемішайте і відправте в розігріту до 180°С духовку на 30-40 хвилин.