Ми розповімо, як приготувати повітряний хліб на пательні без використання духовки або хлібопічки. Гарантуємо, що страва вийде з першого разу навіть у тих, хто не вправлявся з випічкою. А після дегустації ви більше не захочете купувати магазинні булки.
Інгредієнти:
Також вам знадобиться сковорідка з товстим дном і високими стінками. Дріжджі обов’язково мають бути свіжими.
1. Воду підігрійте приблизно до температури тіла, влийте у велику миску. Розчиніть у ній цукор і дріжджі, перемішайте. Залиште опару настоятися на 5-10 хвилин. Потім поступово вмішайте в неї просіяне через сито борошно.
2. Замішуйте тісто до однорідності спочатку ложкою, а потім руками. Продовжуйте заміс, поки суміш не перестане прилипати до шкіри.
3. Готове тісто зберіть у кулю, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. За цей час воно має збільшитися вдвічі.
4. Обімніть його ще раз руками. Стінки та дно пательні змастіть олією і викладіть тісто, рівномірно розподіливши по всьому посуду. Накрийте кришкою і залиште ще на 30 хвилин – тісто знову підніметься.
5. Увімкніть мінімальний вогонь і готуйте хліб на сковороді приблизно 30 хвилин під кришкою. Періодично перевіряйте, чи не підгорів нижній бік. Коли він зарум’яниться, переверніть виріб і готуйте ще 30 хвилин. Готовий хліб загорніть у рушник до охолодження.
У Кам'янському розшукали та затримали чоловіка, підозрюваного у вбивстві дружини. Про це повідомили у пресслужбі…
Сьогодні мер Кам'янського Андрій Білоусов відвідав Свято-Миколаївський храм Православної Церкви України — унікальну духовну святиню…
20 вересня відзначається Всесвітній день прибирання. З цього приводу у Кам’янському ГО «Молода Бджола» ,…
У Дніпрі поліція затримала підозрюваного в умисному вбивстві містянина. Під час конфлікту між сусідами зловмисник…
26 вересня о 09.00 відбудеться пленарне засідання 77-ї сесії Кам’янської міської ради VIII скликання. Із проєктом…
Про це розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…