Ми розповімо, як приготувати повітряний хліб на пательні без використання духовки або хлібопічки. Гарантуємо, що страва вийде з першого разу навіть у тих, хто не вправлявся з випічкою. А після дегустації ви більше не захочете купувати магазинні булки.
Інгредієнти:
Також вам знадобиться сковорідка з товстим дном і високими стінками. Дріжджі обов’язково мають бути свіжими.
1. Воду підігрійте приблизно до температури тіла, влийте у велику миску. Розчиніть у ній цукор і дріжджі, перемішайте. Залиште опару настоятися на 5-10 хвилин. Потім поступово вмішайте в неї просіяне через сито борошно.
2. Замішуйте тісто до однорідності спочатку ложкою, а потім руками. Продовжуйте заміс, поки суміш не перестане прилипати до шкіри.
3. Готове тісто зберіть у кулю, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. За цей час воно має збільшитися вдвічі.
4. Обімніть його ще раз руками. Стінки та дно пательні змастіть олією і викладіть тісто, рівномірно розподіливши по всьому посуду. Накрийте кришкою і залиште ще на 30 хвилин – тісто знову підніметься.
5. Увімкніть мінімальний вогонь і готуйте хліб на сковороді приблизно 30 хвилин під кришкою. Періодично перевіряйте, чи не підгорів нижній бік. Коли він зарум’яниться, переверніть виріб і готуйте ще 30 хвилин. Готовий хліб загорніть у рушник до охолодження.
Неподалік Міжгір'я прикордонники зупинили мікроавтобус, який був обладнаний під медичний автомобіль одного з бойових підрозділів.…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 25.07.2025 по 31.07.2025 було…
За даними слідства, фігурант пропонував військовозобов’язаним фальсифіковані документи про непридатність до служби в ЗСУ. Свої…
На автодорозі Н-11 Дніпро-Миколаїв неподалік Баштанки 31 липня близько 02:40 перекинувся на бік рейсовий автобус…
Вийшов новий трейлер мультфільму "Зоотрополіс 2", який виходить у кінотеатрах уже в листопаді. Але, схоже, у…
Державна служба України з питань праці розпочала інформаційну кампанію "Виходь на світло!" для боротьби з…