Ми розповімо, як приготувати повітряний хліб на пательні без використання духовки або хлібопічки. Гарантуємо, що страва вийде з першого разу навіть у тих, хто не вправлявся з випічкою. А після дегустації ви більше не захочете купувати магазинні булки.
Інгредієнти:
Також вам знадобиться сковорідка з товстим дном і високими стінками. Дріжджі обов’язково мають бути свіжими.
1. Воду підігрійте приблизно до температури тіла, влийте у велику миску. Розчиніть у ній цукор і дріжджі, перемішайте. Залиште опару настоятися на 5-10 хвилин. Потім поступово вмішайте в неї просіяне через сито борошно.
2. Замішуйте тісто до однорідності спочатку ложкою, а потім руками. Продовжуйте заміс, поки суміш не перестане прилипати до шкіри.
3. Готове тісто зберіть у кулю, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. За цей час воно має збільшитися вдвічі.
4. Обімніть його ще раз руками. Стінки та дно пательні змастіть олією і викладіть тісто, рівномірно розподіливши по всьому посуду. Накрийте кришкою і залиште ще на 30 хвилин – тісто знову підніметься.
5. Увімкніть мінімальний вогонь і готуйте хліб на сковороді приблизно 30 хвилин під кришкою. Періодично перевіряйте, чи не підгорів нижній бік. Коли він зарум’яниться, переверніть виріб і готуйте ще 30 хвилин. Готовий хліб загорніть у рушник до охолодження.
Кабмін оприлюднив черговий список географічних об’єктів у Дніпропетровській області, які пропонується перейменувати. Кабінет Міністрів України…
Минулого тижня бійці ЗСУ взяли у полон ескімоса Василя. На цій війні наші бійці вже…
З початку року в області розпочали роботу понад 100 експертних команд оцінювання повсякденного функціонування. Вони…
Відомий український актор, режисер та засновник театру "Крик" у Дніпрі Михайло Мельник втретє став батьком. В 67-річного…
Маргарита Максименко, учениця 11-В класу Наукового ліцею ім. А. Лигуна, стала переможницею Міжнародного мовно-літературного конкурсу…
Українська поетеса та прозайкиня, культурна і громадська діячка, видавчиня і літературний консультант з Кам'янського Марія…