Яка риба токсична і некорисна, а яка дуже гарна для організму, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис тренера Юрія Попка у Facebook.
Фахівці попереджають: великі глибоководні риби, особливо з Атлантичного океану, часто накопичують у своїх тканинах токсичні речовини, зокрема важкі метали. До цієї категорії належать:
Попри високі ризики, є безпечні та корисні види риби, які варто включити у раціон:
Особливу увагу слід приділяти розміру та віку риби: чим молодша і менша тушка, тим менша ймовірність накопичення токсинів.
Для тих, хто шукає оптимальне поєднання ціни та користі, найкращим вибором стануть:
Свіжість: охолоджена риба – найкращий вибір, але більшість продукції надходить замороженою.
Колір та стан м’яса: м’ясо повинно бути однотонним, а луска – сріблястою. Уникайте риби, яка вже пройшла нерест (такі туші менш корисні).
Ікра: купуйте лише натуральну і перевіряйте вміст білка (не менше 28 г на 100 г).
Якщо у вас виникає дискомфорт від споживання риби, це може свідчити про проблеми з травною системою. Здоровий шлунково-кишковий тракт – запорука засвоєння всіх корисних речовин із риби.
Отже, риба – це цінний продукт, але її вибір потребує відповідального підходу. Обирайте правильно та насолоджуйтеся її користю для здоров’я!
КП КМР "Транспорт" оголошує набір на КУРСИ ВОДІЇВ ТРАМВАЯ. Учням гарантується: - СТИПЕНДІЯ; - навчання…
Про надзвичайний випадок розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Мобільний садок запрацював на Дніпропетровщині. Це унікальний проєкт…
Правоохоронці Нікопольщини затримали 17-річного підлітка, який побив та пограбував колишнього військового. На вулиці Центральній у…
Тривожна новина надійшла з села Чаплинка, Дніпровського району (колишній Петриківський): тут було підтверджено випадок сказу…
Інцидент стався 14 квітня в Індустріальному районі Дніпра — у квартирі, де 31-річний підозрюваний орендував…