Яка риба токсична і некорисна, а яка дуже гарна для організму, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис тренера Юрія Попка у Facebook.
Фахівці попереджають: великі глибоководні риби, особливо з Атлантичного океану, часто накопичують у своїх тканинах токсичні речовини, зокрема важкі метали. До цієї категорії належать:
Попри високі ризики, є безпечні та корисні види риби, які варто включити у раціон:
Особливу увагу слід приділяти розміру та віку риби: чим молодша і менша тушка, тим менша ймовірність накопичення токсинів.
Для тих, хто шукає оптимальне поєднання ціни та користі, найкращим вибором стануть:
Свіжість: охолоджена риба – найкращий вибір, але більшість продукції надходить замороженою.
Колір та стан м’яса: м’ясо повинно бути однотонним, а луска – сріблястою. Уникайте риби, яка вже пройшла нерест (такі туші менш корисні).
Ікра: купуйте лише натуральну і перевіряйте вміст білка (не менше 28 г на 100 г).
Якщо у вас виникає дискомфорт від споживання риби, це може свідчити про проблеми з травною системою. Здоровий шлунково-кишковий тракт – запорука засвоєння всіх корисних речовин із риби.
Отже, риба – це цінний продукт, але її вибір потребує відповідального підходу. Обирайте правильно та насолоджуйтеся її користю для здоров’я!
Про них повідомив міський голова Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті:
14 та 15 листопада в СК «Прометей» проходив Відкритий всеукраїнський турнір з тхеквондо «Золотий Даянг»…
Трагічну новину повідомив мер міста Андрій Білоусов. "12 листопада в лікарні міста Запоріжжя, внаслідок отриманих…
16 листопада в Україні відзначається День працівників радіо, телебачення та зв’язку. До привітань доєднався міський…
11 листопада слідчі Нікопольського районного управління поліції направили до суду обвинувальні акти за двома фактами…
Керівник обласної прокуратури Юрій Папуша та заступник керівника обласної прокуратури Наріман Сулейманов перевірили умови утримання,…