Яка риба токсична і некорисна, а яка дуже гарна для організму, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис тренера Юрія Попка у Facebook.
Фахівці попереджають: великі глибоководні риби, особливо з Атлантичного океану, часто накопичують у своїх тканинах токсичні речовини, зокрема важкі метали. До цієї категорії належать:
Попри високі ризики, є безпечні та корисні види риби, які варто включити у раціон:
Особливу увагу слід приділяти розміру та віку риби: чим молодша і менша тушка, тим менша ймовірність накопичення токсинів.
Для тих, хто шукає оптимальне поєднання ціни та користі, найкращим вибором стануть:
Свіжість: охолоджена риба – найкращий вибір, але більшість продукції надходить замороженою.
Колір та стан м’яса: м’ясо повинно бути однотонним, а луска – сріблястою. Уникайте риби, яка вже пройшла нерест (такі туші менш корисні).
Ікра: купуйте лише натуральну і перевіряйте вміст білка (не менше 28 г на 100 г).
Якщо у вас виникає дискомфорт від споживання риби, це може свідчити про проблеми з травною системою. Здоровий шлунково-кишковий тракт – запорука засвоєння всіх корисних речовин із риби.
Отже, риба – це цінний продукт, але її вибір потребує відповідального підходу. Обирайте правильно та насолоджуйтеся її користю для здоров’я!
Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "У рамках реалізації міської програми енергоефективності та зменшення споживання…
Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. Підтримуємо кам’янчан, які боронять країну. Сьогодні від ГО…
Про це розповіла директорка музею Наталія Буланова. "Посилка з фронту Нещодавно Музей історії міста Кам'янське…
28 квітня у Кам'янському фаховому музичному коледжі імені Героя України Мирослава Скорика відбудеться концерт під…
17 квітня у місті Самар відбувся чемпіонат Дніпропетровської області з баскетболу серед дітей 2011 року…
Про це 19 квітня повідомили в освітньому закладі. "З глибоким сумом та щирим болем колектив…