Яка риба токсична і некорисна, а яка дуже гарна для організму, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис тренера Юрія Попка у Facebook.
Фахівці попереджають: великі глибоководні риби, особливо з Атлантичного океану, часто накопичують у своїх тканинах токсичні речовини, зокрема важкі метали. До цієї категорії належать:
Попри високі ризики, є безпечні та корисні види риби, які варто включити у раціон:
Особливу увагу слід приділяти розміру та віку риби: чим молодша і менша тушка, тим менша ймовірність накопичення токсинів.
Для тих, хто шукає оптимальне поєднання ціни та користі, найкращим вибором стануть:
Свіжість: охолоджена риба – найкращий вибір, але більшість продукції надходить замороженою.
Колір та стан м’яса: м’ясо повинно бути однотонним, а луска – сріблястою. Уникайте риби, яка вже пройшла нерест (такі туші менш корисні).
Ікра: купуйте лише натуральну і перевіряйте вміст білка (не менше 28 г на 100 г).
Якщо у вас виникає дискомфорт від споживання риби, це може свідчити про проблеми з травною системою. Здоровий шлунково-кишковий тракт – запорука засвоєння всіх корисних речовин із риби.
Отже, риба – це цінний продукт, але її вибір потребує відповідального підходу. Обирайте правильно та насолоджуйтеся її користю для здоров’я!
У Кам’янському завершився чемпионат міста з футболу серед промислових підприємств та аматорських колективів сезону 2025. У…
У Червоногригорівській селищній громаді мешканці на власному подвір’ї натрапили на небезпечну знахідку — сучасний касетний…
Отримати безкоштовні оберти та ще й мати змогу вивести виграш — мрія кожного гравця. Сьогодні…
Поліцейські м. Самар викрили шахрая, який ошукав літню містянку на понад 200 тисяч гривень. Зловмисник…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 08.08.2025 по 14.08.2025 було…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував безпілотниками Покровську громаду Синельниківського району.…