Яка риба токсична і некорисна, а яка дуже гарна для організму, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис тренера Юрія Попка у Facebook.
Фахівці попереджають: великі глибоководні риби, особливо з Атлантичного океану, часто накопичують у своїх тканинах токсичні речовини, зокрема важкі метали. До цієї категорії належать:
Попри високі ризики, є безпечні та корисні види риби, які варто включити у раціон:
Особливу увагу слід приділяти розміру та віку риби: чим молодша і менша тушка, тим менша ймовірність накопичення токсинів.
Для тих, хто шукає оптимальне поєднання ціни та користі, найкращим вибором стануть:
Свіжість: охолоджена риба – найкращий вибір, але більшість продукції надходить замороженою.
Колір та стан м’яса: м’ясо повинно бути однотонним, а луска – сріблястою. Уникайте риби, яка вже пройшла нерест (такі туші менш корисні).
Ікра: купуйте лише натуральну і перевіряйте вміст білка (не менше 28 г на 100 г).
Якщо у вас виникає дискомфорт від споживання риби, це може свідчити про проблеми з травною системою. Здоровий шлунково-кишковий тракт – запорука засвоєння всіх корисних речовин із риби.
Отже, риба – це цінний продукт, але її вибір потребує відповідального підходу. Обирайте правильно та насолоджуйтеся її користю для здоров’я!
21 лютого в Академічному ліцеї №15 відкрили меморіальну експозицію «Безсмертні імена. Навічно в пам’яті людській»,…
19 лютого на новій сцені Театру імені Лесі Українки відбувся Молодіжний фестиваль-конкурс української пісні «Вінок…
Поліція Синельниківщини затримала підозрюваного, який вбив гостя та сховав тіло у підвалі. Під час застілля…
У Дніпрі поліцейські шукають 17-річного Микиту Борздико. Вранці 21 лютого він вийшов з дому в…
Незаконний збут прекурсорів у аптеці – у Дніпрі викрито 6 учасників угруповання. За процесуального керівництва…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі агресор спрямував на область безпілотники. Оборонці неба…