Рецепт дня: Пекінська капуста кімчі

Капуста по-корейськи – дуже смачна і пряна закуска, вона підвищує апетит, її можна їсти відразу або заготовити на зиму. Насправді ця страва, як і морква по-корейськи, не належать до корейської кухні і є радянським винаходом. Але це не робить салат менш смачним.

Ми розповімо, як швидко приготувати салат в корейському стилі з пекінської капусти.

Інгредієнти:

  • Пекінська китайська капуста – 1 шт.
  • Часник – 8 зубч.
  • Паприка – 4 стол.л.
  • Сіль – 180 г.
  • Цукор – 1 чайн.л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Перець гострий мелений за смаком.
  • Соєвий соус за смаком – 50 мл.
  • Вода – 1,5 л.
Приготування:

1. Воду довести до кипіння, додати сіль і остудити до кімнатної температури.

2. Пекінську капусту розрізати уздовж на 4 частини. Залити капусту солоною водою і поставити зверху вантаж. Залишити на 12 годин при кімнатній температурі.

3. Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати тонкими і довгими пір’ям. Гострий перець і часник дрібно нарізати. У великій мисці змішати всі спеції, соєвий соус і овочі. Додати до спецій 3 столових ложки води.

4. Капусту дістати з розсолу і віджати від води. Розділити капусту на листки і кожен натерти сумішшю спецій. Спеції можуть обпікати руки, тому краще вдягти рукавички.

5. Натерту капусту викласти в миску і поставити вантаж зверху. Прибрати в холодильник на 2 дні. Після цього капуста готова.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *