Капуста по-корейськи – дуже смачна і пряна закуска, вона підвищує апетит, її можна їсти відразу або заготовити на зиму. Насправді ця страва, як і морква по-корейськи, не належать до корейської кухні і є радянським винаходом. Але це не робить салат менш смачним.
Ми розповімо, як швидко приготувати салат в корейському стилі з пекінської капусти.
Інгредієнти:
- Пекінська китайська капуста – 1 шт.
- Часник – 8 зубч.
- Паприка – 4 стол.л.
- Сіль – 180 г.
- Цукор – 1 чайн.л.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Перець гострий мелений за смаком.
- Соєвий соус за смаком – 50 мл.
- Вода – 1,5 л.
1. Воду довести до кипіння, додати сіль і остудити до кімнатної температури.
2. Пекінську капусту розрізати уздовж на 4 частини. Залити капусту солоною водою і поставити зверху вантаж. Залишити на 12 годин при кімнатній температурі.
3. Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати тонкими і довгими пір’ям. Гострий перець і часник дрібно нарізати. У великій мисці змішати всі спеції, соєвий соус і овочі. Додати до спецій 3 столових ложки води.
4. Капусту дістати з розсолу і віджати від води. Розділити капусту на листки і кожен натерти сумішшю спецій. Спеції можуть обпікати руки, тому краще вдягти рукавички.
5. Натерту капусту викласти в миску і поставити вантаж зверху. Прибрати в холодильник на 2 дні. Після цього капуста готова.