Млинцевий торт справедливо вважається одним із найніжніших і найсмачніших десертів. Водночас складно уявити простіший шоколадний торт – рецепт потребує мінімальної кількості часу. Простіше буде тільки купити в магазині.
Інгредієнти:
- три яйця;
- дві столові ложки цукру;
- трохи ванільного цукру;
- 300 мілілітрів молока;
- 50 грамів вершкового масла;
- 130 грамів окропу;
- 150 грамів борошна;
- 40 грамів какао.
- Додатково для крему знадобиться 300 грамів вершкового сиру та 150 грамів вареного згущеного молока.
Приготування:
1. Збиваємо яйця, цукор і ваніль. Вливаємо молоко та перемішуємо до однорідності. Далі всипаємо какао, борошно та збиваємо.
2. Масло розтоплюємо і додаємо туди, перемішуємо. Вливаємо окріп і швидко мішаємо.
3. Смажимо млинці на сухій пательні, поки не закінчиться тісто. Залишаємо їх охолонути і змішуємо інгредієнти для крему.
4. Поверхню столу потрібно застелити харчовою плівкою. Викладаємо млинець і змащуємо його кремом і накриваємо другим млинцем так, щоб той покривав перший тільки наполовину. Повторюємо так з усіма.
5. Далі можна посипати млинці улюбленими сухофруктами на свій смак або горішками і будемо згортати рулет. Робити це треба з того краю, де був перший млинець.
6. Скручений рулет загортаємо у фольгу і прибираємо в холодильник на дві години для стабілізації.
7. Розтоплюємо 100 грамів шоколаду і додаємо туди подрібнені горіхи, перемішуємо. Потім поливаємо цією глазур’ю наш торт. Після застигання можна різати на шматочки завширшки близько 2 см.
Якщо вам не подобається згущене молоко, то можна приготувати млинцевий торт із заварним кремом.