Шпинат – один з найкорисніших серед листових овочів. Його просто готувати, і він прекрасний практично в будь-яких поєднаннях, а ще – дуже низькокалорійний. Спробуйте приготувати цей рецепт салату зі шпинатом, яблуками та сиром фета – ви закохаєтеся в цю зелень.
Легкий салат можна приготувати в якості перекусу – він хоч і низькокалорійний, але добре насичує. І на смак – зовсім не дієтичний.
Інгредієнти:
- шпинат – 300 г;
- яблука – 2 шт.;
- цибуля червона – 1/2 шт.;
- горіхи – 50 г;
- фета – 100-150 г;
- олія – 80 мл;
- лимонний сік – за смаком;
- гірчиця діжонська – 1 ст. л.;
- часник – 1 зубчик;
- сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком;
- мед – 1 ст. л.
1. Виріжте у яблук серцевину, наріжте фрукти тонкими скибочками і збризніть лимонним соком.
2. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Змішайте шпинат, яблука, цибулю, горіхи, покришіть 1/2 частину сиру.
3. Приготуйте заправку: змішайте олію, лимонний сік, гірчицю, подрібнений часник, сіль, перець і мед.
4. Полийте салат заправкою, перемішайте і посипте сиром, що залишився.