На будь-якій кухні будуть корисні знання, як смажити курячу печінку. Якщо її правильно приготувати, вона буде ніжною, соковитою і без краплі гіркоти.
Інгредієнти:
- 600г курячої печінки;
- три цибулини;
- два зубчики часнику;
- чотири столові ложки сметани;
- дві столові ложки води;
- одна чайна ложка гірчиці;
- спеції.
Приготування:
1. Нарізаємо печінку на шматочки та видаляємо все зайве. Відкидаємо її на друшляк і промиваємо. Коли стече вся вода, помістіть субпродукти в миску та залийте окропом.
2. Залишаємо на три хвилини і в цей час нарізаємо цибулини на тонкі півкільця. Обсмажуємо їх до м’якості та золотистості, приправляємо за смаком, додаємо дрібно порізаний часник і готуємо ще трохи.
3. З печінки зливаємо рідину і поміщаємо субпродукти в сковорідку. Тушкуємо близько п’яти хвилин, накривши кришкою. Змішуємо сметану та гірчицю. Якщо соус буде занадто густим, то розбавляємо водою.
4. Переливаємо його на сковорідку і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь до мінімуму й тушкуємо ще близько десяти хвилин. Коли страва приготується, спробуйте її на смак і за потреби додатково приправте.
Що потрібно зробити, щоб печінка була м’якою під час смаження
Не всі знають, навіщо заливати курячу печінку молоком, хоча цей розповсюджений лайфхак зробить цей субпродукт ніжнішим, менш гірким і навіть усуне будь-які неприємні запахи.