Цей рецепт нагадає вам літній сезон та принадність страв на мангалі, грилі і вугіллі. Апетитна і м’яка картопля прикрасить будь-яку вечерю. І для цього не обов’язково розпалювати багаття, підійде і звичайна духовка. А якщо додати до такої картоплі трохи часнику і золотистого сала, то перед стравою не встоїть ніхто.
Картоплю беріть однакового розміру, щоб бульби пропеклися одночасно. Сало можна брати як свіже, так і солоне, але головне щоб воно було м’яким.
Інгредієнти:
- картопля – 2 кг;
- сало – 400 г;
- часник – 2 зубчики;
- соняшникова олія – 2 стол.л.;
- сіль, перець, спеції за смаком;
- зелень за смаком.
Приготування:
1. Картоплю ретельно помити і відтерти від бруду за допомогою губки, але не чистити від шкірки.
2. Сало нарізати тонкими скибочками. Часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці.
3. Змішати подрібнений часник з соняшниковою олією, дрібкою солі і перцю. Кількість солі залежить від того, наскільки солоне сало ви використовуєте.
4. Кожну картоплину надрізати посередині, не доходячи до краю 1 см. У розрізи вставити по скибочці сала. А зовні обмазати картоплю часниковою сумішшю. Потім загорніть кожну бульбу у фольгу – краще в 2-3 шари, щоб вона не підгоріла.
5. Розігрійте духовку до 200 градусів і викладіть туди картоплю у фользі, запікайте 20 хвилин. Потім акуратно переверніть картоплю на іншу сторону і запікайте ще 10-15 хвилин. Готовність картоплі можна перевірити зубочисткою – м’якоть має легко протикатися через фольгу.
6. Готову картоплю дістаньте і залиште на 10 хвилин. За цей час овоч охолоне і дійде до готовності. Після цього картоплю можна акуратно розгорнути і подати до столу. Перед подачею посипте бульбу рубаною зеленню.