Картоплю беріть однакового розміру, щоб бульби пропеклися одночасно. Сало можна брати як свіже, так і солоне, але головне щоб воно було м’яким.
Інгредієнти:
Приготування:
1. Картоплю ретельно помити і відтерти від бруду за допомогою губки, але не чистити від шкірки.
2. Сало нарізати тонкими скибочками. Часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці.
3. Змішати подрібнений часник з соняшниковою олією, дрібкою солі і перцю. Кількість солі залежить від того, наскільки солоне сало ви використовуєте.
4. Кожну картоплину надрізати посередині, не доходячи до краю 1 см. У розрізи вставити по скибочці сала. А зовні обмазати картоплю часниковою сумішшю. Потім загорніть кожну бульбу у фольгу – краще в 2-3 шари, щоб вона не підгоріла.
5. Розігрійте духовку до 200 градусів і викладіть туди картоплю у фользі, запікайте 20 хвилин. Потім акуратно переверніть картоплю на іншу сторону і запікайте ще 10-15 хвилин. Готовність картоплі можна перевірити зубочисткою – м’якоть має легко протикатися через фольгу.
6. Готову картоплю дістаньте і залиште на 10 хвилин. За цей час овоч охолоне і дійде до готовності. Після цього картоплю можна акуратно розгорнути і подати до столу. Перед подачею посипте бульбу рубаною зеленню.
У ніч проти понеділка, 22 грудня, у Дніпрі на вулиці 20-річчя Перемоги, що Самарському районі…
У неділю, 21 грудня, на базі кам’янської ДЮСШ №1 відбувся відкритий турнір міста зі стрільби…
З 22 по 28 грудня у Кам’янському пройдуть цікаві спортивні заходи, які зберуть юних спортсменів,…
З нагоди Дня енергетика ГО «Бджола» разом із Центром молодіжних ініціатив реалізували освітній захід «Енергоурок»,…
У соцмережах знову активізувалися шахраї, які прикриваються «терміновими благодійними зборами» та виманюють гроші у небайдужих…
Працівників енергетичної сфери привітав мер Андрій Білоусов. "22 грудня Україна відзначає День енергетика — професійне…