Картоплю беріть однакового розміру, щоб бульби пропеклися одночасно. Сало можна брати як свіже, так і солоне, але головне щоб воно було м’яким.
Інгредієнти:
Приготування:
1. Картоплю ретельно помити і відтерти від бруду за допомогою губки, але не чистити від шкірки.
2. Сало нарізати тонкими скибочками. Часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці.
3. Змішати подрібнений часник з соняшниковою олією, дрібкою солі і перцю. Кількість солі залежить від того, наскільки солоне сало ви використовуєте.
4. Кожну картоплину надрізати посередині, не доходячи до краю 1 см. У розрізи вставити по скибочці сала. А зовні обмазати картоплю часниковою сумішшю. Потім загорніть кожну бульбу у фольгу – краще в 2-3 шари, щоб вона не підгоріла.
5. Розігрійте духовку до 200 градусів і викладіть туди картоплю у фользі, запікайте 20 хвилин. Потім акуратно переверніть картоплю на іншу сторону і запікайте ще 10-15 хвилин. Готовність картоплі можна перевірити зубочисткою – м’якоть має легко протикатися через фольгу.
6. Готову картоплю дістаньте і залиште на 10 хвилин. За цей час овоч охолоне і дійде до готовності. Після цього картоплю можна акуратно розгорнути і подати до столу. Перед подачею посипте бульбу рубаною зеленню.
У четвер, 6 лютого, біля автовокзалу в Кривому Розі таксі наїхало на дитину з прабабусею.…
Лютий навряд чи можна назвати багатим на цікаві серіальні новинки, а от щодо продовжень ситуація…
Сьогодні, 7 лютого, зранку в багатоповерхівці в Саксаганському районі Кривого Рогу сталася пожежа. Врятували дитину…
Учні Кам’янської школи мистецтв №4 продовжують демонструвати високий рівень виконавської майстерності, здобуваючи перемоги на престижних…
5 лютого Камянські публічні бібліотеки долучилися до святкування Всесвітнього дня читання вголос – міжнародної ініціативи,…
Науково-фантастична франшиза "Світ Юрського періоду" повертається. У новій частині на фанатів чекають нові пригоди у світі…