Картоплю беріть однакового розміру, щоб бульби пропеклися одночасно. Сало можна брати як свіже, так і солоне, але головне щоб воно було м’яким.
Інгредієнти:
Приготування:
1. Картоплю ретельно помити і відтерти від бруду за допомогою губки, але не чистити від шкірки.
2. Сало нарізати тонкими скибочками. Часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці.
3. Змішати подрібнений часник з соняшниковою олією, дрібкою солі і перцю. Кількість солі залежить від того, наскільки солоне сало ви використовуєте.
4. Кожну картоплину надрізати посередині, не доходячи до краю 1 см. У розрізи вставити по скибочці сала. А зовні обмазати картоплю часниковою сумішшю. Потім загорніть кожну бульбу у фольгу – краще в 2-3 шари, щоб вона не підгоріла.
5. Розігрійте духовку до 200 градусів і викладіть туди картоплю у фользі, запікайте 20 хвилин. Потім акуратно переверніть картоплю на іншу сторону і запікайте ще 10-15 хвилин. Готовність картоплі можна перевірити зубочисткою – м’якоть має легко протикатися через фольгу.
6. Готову картоплю дістаньте і залиште на 10 хвилин. За цей час овоч охолоне і дійде до готовності. Після цього картоплю можна акуратно розгорнути і подати до столу. Перед подачею посипте бульбу рубаною зеленню.
Захід відвідав міський голова Андрій Білоусов. "У Кам’янському відбулася презентація книги “5 незабутніх вражаючих подій…
16 вересня у Камянському зустріли Захисника, який пройшов крізь жорстокість війни і полону. Наш земляк…
У Павлоградському районі триває розслідування щодо інженера з технічного нагляду, дії якого призвели до збитків…
У Театрі ім. Лесі Українки відбувся допрем’єрний показ казки «Котигорошко». Зал був сповнений щирих емоцій…
У Кам'янському районі 1715 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли підтримку, любов і турботу…
Регіон відвідала делегація Чеської Республіки на чолі з Урядовим Уповноваженим з питань відновлення України Томашем…