Рецепт дня: Найніжніші котлети по-київськи

Багато українців люблять котлети по-київськи, але їх доволі важко готувати – по-перше, тому що на це йде багато часу, по-друге, тому що саме формування котлет і панірування вимагають вправності. Ми розкажемо, як зробити дуже смачні котлети по київськи в духовці всього за 1 годину.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 2 шт;
  • крем-сир  – 0.5 пачки;
  • помідор – 1 шт;
  • сир “Моцарелла” – 200 гр;
  • сухарі Панко;
  • рослинна олія і вершкове масло – для змащування сковороди;
  • зелена цибуля – 2 пера;
  • часник;
  • сіль, перець, паприка;
  • яйця – 1 шт;
  • борошно.

Приготування: 

1. Філе промити, розділити вздовж на 6 слайсів. Накрити кожен шматочок плівкою і відбити молотком. Посипати сіллю та перцем.

2. Зробити начинку – сир “Моцарелла” натерти на тертці, змішати в ємності з крем-сиром “Філадельфія”. Додати нарізану зелену цибулю і тертий часник.

3. Із начинки скачати кульки, викласти на кожен шматочок філе. Поруч покласти шматочок свіжого помідора. Згорнути філе в рулет, обгорнути харчовою плівкою і покласти в морозилку.

На цьому етапі у вас має вийти 6 курячих рулетів із начинкою, обгорнутих плівкою.

4. Коли рулети охолонуть і будуть добре тримати форму, дістати їх із морозилки.

5. Розігріти на сковорідці олію і вершкове масло. Зробити кляр – яйце, сіль і паприка.

6. З курячого рулету зняти плівку, обгорнути кожен рулет спершу в борошно, потім у кляр, потім знову в борошно, у кляр, і тільки потім у сухарі Панко.

7. Обсмажити котлети по київськи з філе на пательні з двох боків до утворення скоринки. Викласти їх у форму для запікання, вистелену пергаментом, запікати в духовці 20 хвилин за 180 градусів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *