Рецепт дня: Курячі стегна у медовому маринаді

Відомий кулінар Мері Беррі поділилась рецептом медової курки, який є улюбленим для неї та її сім’ї. За її словами, м’ясо легко відходить від кістки та має яскравий смак у стилі барбекю.

Оригінальний рецепт передбачає використання шести курячих ніжок, вагою по 200 г кожна. Однак замість цього можна використати шість стегон та шість гомілок. Цієї порції вистачить, щоб нагодувати шістьох людей.

Інгредієнти:

  • курячі ніжки або стегна та гомілки – 6 шт.;
  • кетчуп – 6 ст.л.
  • томатне пюре – 2 ст.л.;
  • гірчиця у зернах – 2 ст.л.;
  • вустерширський соус – 3 ст. л.;
  • рідкий мед – 2 ст.л.;
  • часник – 1 зубчик.

Приготування:

1. Змішайте у велику миску всі інгредієнти для маринаду та перемішайте. У шматках курки зробіть надрізи, покладіть м’ясо до маринаду та добре перемішайте. Залиште маринуватись у холодильнику мінімум 30 хвилин.

2. Розігрійте духовку до 220C  і вистеліть форму для запікання пергаментом. Викладіть курку у форму шкіркою догори в один шар. Залишками маринаду змастіть шматки.

3. Випікайте в духовці 35-40 хвилин до золотистого кольору. Зніміть жир з м’ясного соку, що залишився у формі, та перелийте його в окремий посуд. Подавайте поливши цим соком з пюре або зеленими овочами.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *