У морозну погоду нерідко хочеться зігрітися чимось гарячим. Чудовим варіантом може стати запашний глінтвейн.
Для приготування цього напою найкраще обирати сухе столове вино. Глінтвейн може не тільки зігріти та підняти настрій, але й врятувати від застуди.
У каструлю виливаємо біле вино (можна взяти шардоне). Додаємо паличку кориці, 5 зірочок гвоздики, 2-4 зірочки бадьяну, 2 ст. ложки меду. Ставимо на слабкий вогонь і, помішуючи, варимо до моменту закипання.
Не даємо напою закипіти. Далі нарізаємо у глінтвейн апельсин, лимон, яблуко та інші свіжі фрукти. Проціджуємо від спецій та даємо настоятися 15 хвилин, потім смакуємо гарячим.