Рецепт дня: Тістечко “Їжачки”

У радянські часи популярним в Україні було тістечко “Їжачки”, яке для багатьох є смаком дитинства. Цей смаколик також називали “Золота нива” або “Київські каштани”. Згодом про нього забули, і зараз у жодному магазині його не купити. Проте легендарний десерт можна приготувати самим – це зовсім не важко.

Печиво “Київські каштани” або “Їжачки” готується зі схожого на пісочне тісто, але замість сирих яєць використовують варені жовтки. Всередину загортають родзинки, чорнослив, горіхи або вишню. Але й без начинки тістечко дуже смачне. Готові вироби покривають глазур’ю та вафельною крихтою.

Інгредієнти для тіста:

  • вершкове масло – 220 г;
  • цукор – 100 г;
  • варені яєчні жовтки – 5 шт.;
  • сметана – 4 стол. л.;
  • борошно – 250 г;
  • ванілін – дрібка;
  • сода – щіпка.

Інгредієнти для глазурі:

  • вершкове масло – 60 г;
  • цукор – 250 г;
  • молоко – 100 мл;
  • какао – 4 стол. л.

Додатково:

  • вафлі – 200 г;
  • начинка за смаком (горіхи, сухофрукти, вишні).

Приготування:

1. Відварені круто яйця розділіть на білки та жовтки, останні розімніть виделкою.

2. Вершкове масло залиште до розм’якшення і змішайте з цукром до однорідності. Змішайте з жовтковою масою. Додайте сметану та ванільний цукор.

3. Борошно просійте через сито, змішайте з содою і з’єднайте з іншими інгредієнтами. Вийде однорідне і не липке тісто.

4. З тіста сформуйте однакові кульки та приплюсніть. Викладіть всередину кожної начинку і знову закатайте. Випікайте печиво на деку з пергаментом 12 хвилин при 180°.

5. Для приготування глазурі розтопіть вершкове масло і змішайте з молоком, цукром і порошком какао. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

6. Вафлі натріть на тертці або подрібніть блендером. Готові “їжачки” занурте в глазур і обваляйте у вафлях.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *