Ці великі й пухнасті млинці на молоці чудово підходять для сніданку, ланчу, обіду або десерту. Утім, млинці – це голосно сказано, можна наїстися й одним. Готується такий голландський млинець лише за 5 хвилин – просто збийте всі інгредієнти, вилийте на сковороду і відправте в духовку.
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт. (великі);
- борошно – 60 г;
- молоко – 120 мл;
- цукор – 1 ст. л.;
- кориця, ваніль – дрібка;
- вершкове масло – 4 ст. л.
Важливо: усі продукти мають бути кімнатної температури.
Для начинки: варення, карамелізовані фрукти, цукор із корицею.
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 220 градусів. Готуємо тісто на млинці: з’єднуємо яйця, борошно, молоко, цукор, ваніль, корицю, збиваємо за допомогою блендера або вінчика до однорідності.
2. Розтоплюємо у важкій духовці в пательні вершкове масло (діаметр пательні близько 25 см, можна взяти інший жароміцний посуд) – стежимо, щоб не підгоріло. Виливаємо тісто в сковорідку і випікаємо 20 хвилин. За цей час млинець стане пишним і золотистим. Зменшуємо температуру до 150 градусів і випікаємо ще 5 хвилин.
3. Дістаємо млинець із духовки, розрізаємо на клини й одразу подаємо.
Подаємо з цукровою пудрою, улюбленим варенням, шматочками яблук або бананів у карамелі.