Рецепт дня: Яблучна запіканка з черствого хліба

Солодка запіканка з хліба – це американський вид випічки, яка називається “страта”. Суть її в тому, що вона готується з яєць і хліба в духовці. Цікаво, що цілком допустимо використовувати саме черствий хліб – а це дуже зручно для тих, хто не встигає з’їдати “цеглинки” та батони, постійно їх викидає.

Інгредієнти:

  • черствий білий хліб – 300 гр;
  • яйця – 2 шт;
  • яблука – 1 шт;
  • молоко – 50 мл;
  • кориця, цукор – по 1 ч.л;
  • варення – на ваш розсуд.

Приготування:

1. Хліб нарізати порційними шматочками так, як якщо б ви його подавали на стіл.

2. Яйця збовтати з молоком в окремій ємності. Вмочити шматочки хліба в яєчно-молочній суміші й укласти у форму для запікання, змащену вершковим маслом.

3. Яблука вимити, прибрати серцевину, нарізати фрукти кружечками. Викласти шаром на хліб, зверху посипати корицею і цукром.

4. Знову змочити хліб у молоці з яйцем, розмістити на яблуках. Посипати цукром, випікати заготовку в духовці 10-15 хвилин за температури 200 градусів.

Вуаля – запіканка з черствого хліба готова, можна подавати з варенням або без нього.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *