Кабачкова піца – дуже смачний і низькокалорійний варіант улюбленої страви. Простота приготування, ніжний смак і мінімум калорій зробили цей рецепт дуже популярним. Великою його перевагою є відсутність необхідності замішувати і розкачувати тісто.
Кабачкова піца з куркою, шинкою або будь-якою іншою начинкою стане у вас улюбленою сімейною вечерею.
Інгредієнти:
- борошно – 3 стол. л.;
- кабачки – 300 г;
- яйця – 2 шт.;
- розпушувач для тіста – 2 г;
- ковбаса – 100 г;
- твердий сир – 50 г;
- помідори – 1 великий або 2 дрібних;
- італійські трави – 1 чайн. л.;
- соняшникова олія – 2 стол. л.;
- зелень;
- сіль, перець за смаком.
1. Кабачки натріть на крупній тертці, посоліть і залиште на 5-10 хвилин, щоб вони виділили сік. Відіжміть масу руками і злийте всю рідину. Додайте до кабачків яйця, борошно і розпушувач, перемішайте до однорідності. Тісто має бути густим, як на оладки. Можливо, знадобиться більше борошна, ніж зазначено в рецепті.
2. Якщо після замішування тіста кабачки виділили багато води і тісто стало занадто рідким, то можна додати пару ложок манки і залишити для набухання.
3. Потім підготуйте начинку для піци кабачкової: тонко наріжте ковбасу і помідори, натріть сир. Начинку можна міняти на свій розсуд.
4. Круглу форму для випічки або деко застеліть пергаментом і обов’язково змастіть олією, інакше тісто пригорить. Посипте основу італійськими травами, викладіть ковбасу і помідори, посипте зверху сиром. Можна зробити одну велику страву або кілька міні-піц.
5. Випікайте блюдо в розігрітій до 180° духовці близько 25 хвилин. Якщо краї тіста стали золотистими, то піца з кабачків готова.