3 березня у православних розпочався Великий піст. Для тих, хто постує, у цей період забороняються страви з м’ясом, рибою, яйцями, молочними продуктами. Але це зовсім не привід сумувати і відмовлятися від улюбленої випічки – пісний рецепт, який ми пропонуємо нижче, за смаком анітрохи не поступається класиці, швидко готується і підійде навіть кондитерам-початківцям.
Любителям манників сподобається ця пісна інтерпретація пирога – дуже ароматного завдяки апельсиновому соку і цедрі лимона.
Інгредієнти:
- 200 мл апельсинового соку;
- 200 г манки;
- 200 г цукру;
- 1 лимон;
- 100 мл олії (+1-2 ст. л. для змащування форми);
- 0,75-1 ч. л. соди;
- 150 г борошна.
1. Сік апельсина потрібно змішати з цукром і манкою. Додати до них цедру лимона та олію і перемішати.
2. Залишити на 30 хвилин – крупа має набрякнути.
3. Додати соду, перемішати і ввести порціями борошно, помішуючи. Потім усе змішати до однорідності.
4. Перекласти у форму, змащену олією, і поставити випікатися в духовку, розігріту до 180°C на 30-35 хвилин.