Рецепт дня: Пісний манник на апельсиновому соку

3 березня у православних розпочався Великий піст. Для тих, хто постує, у цей період забороняються страви з м’ясом, рибою, яйцями, молочними продуктами. Але це зовсім не привід сумувати і відмовлятися від улюбленої випічки – пісний рецепт, який ми пропонуємо нижче, за смаком анітрохи не поступається класиці, швидко готується і підійде навіть кондитерам-початківцям.

Любителям манників сподобається ця пісна інтерпретація пирога – дуже ароматного завдяки апельсиновому соку і цедрі лимона.

Інгредієнти:

  • 200 мл апельсинового соку;
  • 200 г манки;
  • 200 г цукру;
  • 1 лимон;
  • 100 мл олії (+1-2 ст. л. для змащування форми);
  • 0,75-1 ч. л. соди;
  • 150 г борошна.
Приготування:

1. Сік апельсина потрібно змішати з цукром і манкою. Додати до них цедру лимона та олію і перемішати.

2. Залишити на 30 хвилин – крупа має набрякнути.

3. Додати соду, перемішати і ввести порціями борошно, помішуючи. Потім усе змішати до однорідності.

4. Перекласти у форму, змащену олією, і поставити випікатися в духовку, розігріту до 180°C на 30-35 хвилин.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *