Рецепт дня: М’які козинаки з насіння

Козинаки – це смачні ласощі, які готують із різних видів насіння та горіхів, іноді додаючи сухофрукти. Зазвичай їх купують у магазині, проте найкраще – приготувати самим удома. Це дасть змогу зберегти прекрасний медовий аромат і насолодитися свіжими солодощами.

Як же приготувати козинаки? Виявилося, що це не так уже й складно.

Козинаки в домашніх умовах приготувати дуже легко і просто. Важливо підготувати всі продукти і швидко діяти.

Інгредієнти:

  • 400 грамів соняшникового насіння;
  • шість столових ложок цукру;
  • дві столові ложки меду;
  • рослинна олія для змащування;
  • пергамент.

Приготування:

1. Зважте всі продукти. Важливо враховувати, що насіння має бути обсмаженим, а не сирим.

2. Пергамент потрібно заздалегідь розрізати на однакові квадрати. Обидва змащуємо олією з одного боку. Це необхідно, щоб козинаки не прилипали, коли ми поставимо їх на один лист і накриємо іншим.

3. Готувати краще в чавунному або залізному посуді. Не беріть той, який легко подряпати або пошкодити, наприклад, з антипригарним покриттям.

4. Висипаємо в сковороду цукор і додаємо до нього мед. Прогріваємо їх на середньому вогні й чекаємо, щоб розплавився цукор. Помішуємо силіконовою лопаткою, поки суміш не стане карамельного кольору.

5. Далі всипаємо насіння й інтенсивно мішаємо, зручніше це буде зробити ложкою. Слідкуйте, щоб карамель покрила всі ядерця. Важливо все робити швидко – рекомендується впоратися за кілька хвилин.

6. Одразу ж перекладаємо насіння з карамеллю на промаслений пергамент і вирівнюємо поверхню. Не чекайте, поки охолоне, інакше суміш затвердіє.

7. Накриваємо другим аркушем паперу маслом донизу і розрівнюємо масу, використовуючи качалку. Потім акуратно піднімаємо пергамент і робимо ножем надрізи, відзначаючи форму майбутніх козинак. Так буде простіше їх поламати на порційні шматочки після застигання.

Зберігати їх краще в герметичній тарі. Ці козинаки – рецепт базового рівня. Ви можете ускладнити його, додаючи кунжут, гарбузове насіння, журавлину або подрібнений горіх.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *