В Україні розпочався Великий піст, протягом якого не можна їсти м’ясо, молочні продукти та яйця. Але це не означає, що про апетитні страви можна забути до Великодня. Харчування в піст може бути не менш смачним і ситним, ніж у звичайні дні – салати, супи, макарони, каші, пиріжки та вареники чудово смакують без м’яса.
Ми пропонуємо приготувати дуже смачний пісний плов з грибами, який обов’язково стане вашим улюбленим. Ви здивуєтеся, як швидко і без зусиль він готується. А результат перевершить очікування – всі рідні попросять добавки.
Інгредієнти:
- рис довгозерний – 180 г;
- печериці – 6 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- соняшникова олія – 1 стол. л.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- приправа каррі за смаком;
- спеції, зелень за смаком.
1. Рис промийте кілька разів під проточною водою.
2. Почистіть овочі. Моркву натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте, гриби поріжте пластинками, часник пропустіть через прес.
3. На пательні з розігрітою олією підсмажте все разом 5-7 хвилин, приправивши суміш спецією карі.
4. У пательню всипте рис і перемішуйте, доки він не пожовтіє і не вбере спеції.
5. Додайте лаврові листи та влийте 400 мл води. Накрийте кришкою і готуйте страву на маленькому вогні, поки не випарується вся рідина. Потім вимкніть вогонь, загорніть сковорідку з пловом на 15 хвилин у рушник і подавайте до столу.