Рецепт дня: Апетитні котлети в томатній підливці

Якщо звичайні котлети здаються вам надто сухими і несмачними, то додайте до них соус і тушкуйте все разом. З таким доповненням страва стане набагато соковитішою. Ніжне м’ясо в поєднанні з ароматною підливою ідеально підійде до будь-якого гарніру. Приготуйте тушковані котлети в томатному соусі та переконайтеся, як це смачно.

Інгредієнти для котлет:

  • фарш – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 1 зубч.;
  • черствий білий хліб – 30 г;
  • молоко – 50 мл;
  • сметана – 2 стол. л.;
  • борошно – 3 стол. л.;
  • сіль, перець за смаком;
  • соняшникова олія для смаження – 2 стол. л.

Інгредієнти для соусу:

  • вода – 250 мл;
  • томатна паста – 3 стол. л.;
  • борошно – 1 стол. л.;
  • цукор – 0,5 чайн. л.;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Приготування:

1. Фарш беріть будь-який, але суміш свинячого та яловичого вийде найсоковитішою. Томатну пасту можна замінити на 200 г томатного пюре або свіжих помідорів.

2. Черствий хліб замочіть у молоці на 15-20 хвилин. Цибулю натріть на дрібній тертці, часник пропустіть через прес. Вмішайте у фарш овочі, розмоклий хліб, сметану, сіль і спеції за смаком. Розмішайте до однорідності. Сформуйте котлети й обваляйте в борошні з двох боків.

3. На сковороді розігрійте олію. Обсмажте котлети до рум’яної скоринки з двох боків (по 4-5 хвилин).

4. Для соусу змішайте томатну пасту, воду, борошно, цукор і спеції. Влийте суміш у сковорідку і зменшіть вогонь до мінімального.

5. Готуйте котлети в томатному соусі на сковороді 25 хвилин під кришкою. Якщо підлива почне википати – доливайте воду.

6. Якщо готуєте котлети в томатному соусі в духовці, то викладіть їх сирими в жароміцну форму. Залийте соусом і накрийте зверху фольгою. Готуйте страву 60-70 хвилин за 200°.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *