Рибний паштет можна не тільки купити в магазині, а й приготувати самостійно. Так навіть краще – ви точно знатимете, що входить до складу намазки. Не обов’язково використовувати для паштету тільки печінку – є кілька не менш вишуканих варіантів, наприклад, зі шпрот.
Інгредієнти для такої страви може купити будь-яка господиня. Паштет зі шпрот і плавленого сиру готується дуже швидко і просто.
Інгредієнти:
- одна банка шпрот в олії;
- один-два брикети плавленого сиру;
- два курячих яйця;
- дві невеликі червоні цибулини;
- майонез;
- кілька гілочок кропу;
- сіль, перець, сік лимона.
Приготування:
1. Для того щоб зробити паштет зі шпрот нашвидкуруч, насамперед необхідно зварити й остудити яйця.
2. Далі відкрити банку з рибою, злити олію, дістати вміст. Перекласти шпроти в чашу блендера, туди ж додати довільно нарізану червону цибулю, яйця і плавлений сир. Усе ретельно подрібнити.
3. Полити майонезом за смаком (бажано не більше 1-2 столових ложок), посолити, поперчити, видавити трохи лимонного соку, посипати нарізаним кропом.
4. Знову перемішати блендером або вручну.
Паштет зі шпрот із яйцем і плавленим сиром готовий – можна намазувати на хліб і подавати до столу.