Рецепт дня: Хрусткі соковиті чебуреки

Один з найпопулярніших варіантів, як готувати тісто на чебуреки – це використовувати окріп. Додатково деякі господині наливають горілку, хтось обходиться без неї. Спробуйте приготувати чебуреки за цим рецептом і у вас вийде чудова вечеря.

Тісто на чебуреки на окропі з горілкою готується дуже просто, а кефір у складі начинки допомагає м’ясу стати більш соковитим і ніжним.

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 150 мл води;
  • 1 ст. л горілки;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 ст.л рослинної олії;
  • сіль;
  • 350 гр м’яса (можете брати будь-яке);
  • дві ріпчасті цибулі;
  • зелень;
  • півсклянки кефіру;
  • перець, сіль.
Приготування:

1. У каструлю з водою влити олію, посолити, довести до кипіння. Прямо в окріп всипати 0.5 склянки просіяного борошна і швидко перемішати вінчиком. Остудити до теплого стану, потім вбити яйце і влити горілку, знову збити вінчиком.

2. Поступово всипати решту борошна, замішуючи тісто ложкою, коли стане важко – замішуйте руками. Наприкінці загорнути тісто в плівку, залишити на 30 хвилин.

3. У цей час приготувати начинку – м’ясо та цибулю пропустити через м’ясорубку, додати подрібнений кріп та\або петрушку. Перекласти інгредієнти в миску, почати вливати кефір, помішуючи масу.

4. Розділити тісто на 8 однакових шматків, кожен з яких розкачати в пласт приблизно 2-3 мм заввишки.

5. Столову ложку начинки викласти на тісто, розрівняти по половині. Другою половиною накрити, з’єднати краї.

6. Смажити чебуреки на сковороді з двома-трьома склянками олії, постійно її підливаючи. Готове частування викласти спочатку на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир, а потім подати до столу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *