Один з найпопулярніших варіантів, як готувати тісто на чебуреки – це використовувати окріп. Додатково деякі господині наливають горілку, хтось обходиться без неї. Спробуйте приготувати чебуреки за цим рецептом і у вас вийде чудова вечеря.
Тісто на чебуреки на окропі з горілкою готується дуже просто, а кефір у складі начинки допомагає м’ясу стати більш соковитим і ніжним.
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна;
- 150 мл води;
- 1 ст. л горілки;
- 1 куряче яйце;
- 1 ст.л рослинної олії;
- сіль;
- 350 гр м’яса (можете брати будь-яке);
- дві ріпчасті цибулі;
- зелень;
- півсклянки кефіру;
- перець, сіль.
1. У каструлю з водою влити олію, посолити, довести до кипіння. Прямо в окріп всипати 0.5 склянки просіяного борошна і швидко перемішати вінчиком. Остудити до теплого стану, потім вбити яйце і влити горілку, знову збити вінчиком.
2. Поступово всипати решту борошна, замішуючи тісто ложкою, коли стане важко – замішуйте руками. Наприкінці загорнути тісто в плівку, залишити на 30 хвилин.
3. У цей час приготувати начинку – м’ясо та цибулю пропустити через м’ясорубку, додати подрібнений кріп та\або петрушку. Перекласти інгредієнти в миску, почати вливати кефір, помішуючи масу.
4. Розділити тісто на 8 однакових шматків, кожен з яких розкачати в пласт приблизно 2-3 мм заввишки.
5. Столову ложку начинки викласти на тісто, розрівняти по половині. Другою половиною накрити, з’єднати краї.
6. Смажити чебуреки на сковороді з двома-трьома склянками олії, постійно її підливаючи. Готове частування викласти спочатку на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир, а потім подати до столу.