Зрази – це дуже смачна і ситна страва, яку рідко готують, бо вона здається складною. Фактично це картопляне тісто, в яке загортають овочі, м’ясо та сир. Ми пропонуємо рецепт приготування зразів із м’ясом. Ця старва неодмінно сподобається вашій родині.
Інгредієнти:
- один кілограм картоплі;
- одне яйце;
- дві столові ложки борошна;
- 400 грамів свинячо-яловичого фаршу;
- одна ріпчаста цибуля;
- 140 грамів грибів;
- одна морква;
- два зубчики часнику;
- олія для смаження;
- сіль і спеції за смаком.
1.Беремо будь-який фарш, який вам подобається, і гриби на вибір.
2. Картоплю відварюємо, потім зливаємо воду і розминаємо її товкачем. Пюре залишаємо остигати без кришки, щоб вийшла пара. Зайва волога тільки завадить.
3. На сковороді з олією обсмажуємо фарш близько п’яти хвилин.
4. У цей час чистимо цибулю і моркву – першу нарізаємо, а другу натираємо. Додаємо їх у фарш і обсмажуємо ще кілька хвилин.
5. Гриби потрібно дуже дрібно нарізати й додати на сковороду. Готуємо все разом близько 10 хвилин, приправляємо й охолоджуємо.
6. У картоплю додаємо яйце та борошно, перемішуємо. Ліпимо зрази, вкладаючи всередину начинку. Обсмажуємо на олії, поки вони не набудуть золотистої скоринки.
Картопляні зрази з м’ясом найкраще подавати зі сметанно-часниковим соусом. Для цього змішуємо сметану, подрібнений часник і порізану зелень.