Рецепт дня: Картопляні зрази

Зрази – це дуже смачна і ситна страва, яку рідко готують, бо вона здається складною. Фактично це картопляне тісто, в яке загортають овочі, м’ясо та сир. Ми пропонуємо рецепт приготування зразів із м’ясом. Ця старва неодмінно сподобається вашій родині.

Інгредієнти:

  • один кілограм картоплі;
  • одне яйце;
  • дві столові ложки борошна;
  • 400 грамів свинячо-яловичого фаршу;
  • одна ріпчаста цибуля;
  • 140 грамів грибів;
  • одна морква;
  • два зубчики часнику;
  • олія для смаження;
  • сіль і спеції за смаком.
Приготування:

1.Беремо будь-який фарш, який вам подобається, і гриби на вибір.

2. Картоплю відварюємо, потім зливаємо воду і розминаємо її товкачем. Пюре залишаємо остигати без кришки, щоб вийшла пара. Зайва волога тільки завадить.

3. На сковороді з олією обсмажуємо фарш близько п’яти хвилин.

4. У цей час чистимо цибулю і моркву – першу нарізаємо, а другу натираємо. Додаємо їх у фарш і обсмажуємо ще кілька хвилин.

5. Гриби потрібно дуже дрібно нарізати й додати на сковороду. Готуємо все разом близько 10 хвилин, приправляємо й охолоджуємо.

6. У картоплю додаємо яйце та борошно, перемішуємо. Ліпимо зрази, вкладаючи всередину начинку. Обсмажуємо на олії, поки вони не набудуть золотистої скоринки.

Картопляні зрази з м’ясом найкраще подавати зі сметанно-часниковим соусом. Для цього змішуємо сметану, подрібнений часник і порізану зелень.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *